Vegvesen-kontrollør sa opp i protest

Arild Aalberg sa opp kontrollørjobben i Statens vegvesen Nord-Trøndelag på grunn av det han mener er kritikkverdig lav kompetanse blant egne kolleger.

Publisert Sist oppdatert

Aalberg mener det største problemet er manglende kompetanse ved tungbilkontroller:

– Tungbilsjåfører må dokumentere både kompetanse på førerrett, yrkessjåførkompetanse, transportløyve, kompetanse innen farlig gods, og all kjøre- og hviletid. Jeg mener kontrollørene bør kunne legitimere for sjåførene at de har de nødvendige kursene for å utføre de ulike kontrolltemaene, slik vi ber om deres dokumentasjoner, sier han til Trønder-Avisa.

- To av sju kompetente

Problemet er, ifølge Aalberg, at for få ansatte har den rette kursingen.

Han opplyser at av sju kontrollører hadde to «riktig» kursing og kompetanse til å utføre alle typer kontrolltemaer på hans arbeidsplass.

- Et ledelsesproblem

Aalberg mener lederne ikke tar det han oppfatter som manglende kompetanse på alvor. Trønder-Avisa har konfrontert seksjonsleder Torodd Østerås i Statens vegvesen Nord-Trøndelag med påstandene.

– Vi har rutiner som sier at kontrollører som ikke har kompetanse, blir veiledet av erfarne kontrollører som kvalitetssikrer arbeidet. Jeg mener vi er på helt trygg grunn her, og at temaene kontrolleres av ansatte med nok kompetanse, sier han til avisa.