Fornøyde kjøpere og selgere. Fra venstre: Jonas Strande (Pon-selger for Oppland), Anders Baardseth (lokal mekaniker i Pon),  Per Kåre Bråten (sjåfør ved Solør BioEnergi) og Kjetil Aurbekkholen (sjåfør ved Solør BioEnergi). Ikke på bildet, driftsleder, Tore Hansen.
Fornøyde kjøpere og selgere. Fra venstre: Jonas Strande (Pon-selger for Oppland), Anders Baardseth (lokal mekaniker i Pon), Per Kåre Bråten (sjåfør ved Solør BioEnergi) og Kjetil Aurbekkholen (sjåfør ved Solør BioEnergi). Ikke på bildet, driftsleder, Tore Hansen.

Bytter til Cat etter 50 år

Solør Bioenergi har kjøpt den første Cat 962M hjullasteren som leveres i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Solør Bioengergi har holdt seg til ett og samme maskinmerke siden 1964, men har nå kjøpt sin første Cat fra Pon Equipment.

Dette er en Cat 962M som i standardutgave veier 22 tonn. Maskinen som Solør Bioenergi har fått levert har imidlertid tyngre hjul og stor skuffe, og når dermed totalt 26 tonn.

Maskinen er utstyrt med kompaktdekk med mønster og 8m3 Gjerstad-skuffe med grind. Maskinen håndterer impregnert trevirke før og etter kvernen. Dette er masse som inneholder stål som gjør dekk utsatt for skader og kutt. Derfor er maskinen utstyrt med Cat Flexport-dekk som er tilpasset de tøffeste arbeidsforhold.

I tillegg har maskinen automatisk 100% differensialsperre i begge akslinger som hjelper å holde fremdriften også om underlaget blir dårlig.

Maskinen har nå fabrikkmontert spakstyring og rattet er fjernet. Dette gir god oversikt i hytta og godt utsyn.