Den nye modulbaserte varmeveksleren fra Heatwork har fått navnet Cliwi.
Den nye modulbaserte varmeveksleren fra Heatwork har fått navnet Cliwi.

Kan du se hva dette er?

Hint: Det er en ny oppfinnelse fra norske Heatwork AS.

Publisert Sist oppdatert

Heatwork AS i Narvik har utviklet en ny type varmeveksler som har fått merkenavnet Cliwi. Oppfinnelsen har status patent pending og er merkevarebeskyttet.

«Det har tatt mer enn seks år og betydelige ressurser å utvikle teknologien som har stor effektivitet, og gir mulighet til veksling av energi i de fleste variasjoner», skriver Heatwork i en pressemelding.

Modulbasert

Cliwi veksler varme fra væske til luft, væske til væske, luft til væske og luft til luft.

- I motsetning til dagens teknologi, som har sin opprinnelse i radiatoren som ble oppfunnet på 1850-tallet, bygges Cliwi på fleksible, modulbaserte enheter. Disse utgjør én og samme konstruksjon, som gir en betydelig mer effektiv energioverføring, sier markedskommunikatør Lisbeth Pedersen hos Heatwork. 

Lanserer produktserie

Mulighetene for modulbygging og tilpasning er omtrent uendelige med Cliwi, ifølge produsenten. Cliwi kan nærmest bygges i den form og størrelse man ønsker eller har behov for. Modulene skal være enkle å håndtere og vedlikeholde.

Heatwork lanserer nå første produktserie basert på Cliwi. Her er det snakk om varme, kjøling, luft og uttørking i samme system, for blant annet industri-, bygg- og anleggssektoren.

- Det er bare fantasien som vil sette grenser for muligheten til produktutvikling med Cliwi. Spennende prosjekter innen fiskeri, petro og jordbruk er også på gang, sier Pedersen.