Bilfinger ble en del av Implenia

Denne uken ble Bilfinger Construction innlemmet i Implenia-konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Rett før jul ble det kjent at Implenia hadde inngått en avtale om kjøp av Bilfinger Construction fra Bilfinger SE. Mandag denne uken ble transaksjonen gjennomført.

Oppkjøpet er godkjent av alle relevante konkurransemyndigheter. Bilfinger Construction genererte en produksjon på rundt 650 millioner euro i 2014 og har rundt 1900 ansatte.

Bilfinger er tungt inne på det norske markedet. De er blant annet i gang med Farrisbrua på E18 ved Larvik og har sammen med Stangeland Maskin vunnet kontrakten på å bygge Eiganestunnelen i Stavanger - en kontrakt som er verdt over to milliarder kroner.

Oppkjøpet skal gjøre Implenia i stand til å ta større jobber i fremtiden.

- Jeg ønsker våre nye kollegaer varmt velkommen, og jeg gleder meg til et godt samarbeid i fremtiden, sa Implenias adm. direktør, Anton Affentranger da oppkjøpet ble kjent.

- Jeg er sikker på at vi i felleskap kan realisere potensialet til begge selskaper mer effektivt, og legge grunnlaget for videre vekst i Europa, sa Affentranger videre.

Som en del av den nåværende integrasjonsprosessen, jobber et internt tverrfaglig team med å bringe sammen det beste fra begge selskaper. Målet er å definere visjon, strategi og nye strukturer innen 100 dager etter avslutningsdato, dvs. ved utgangen av mai 2015.

Powered by Labrador CMS