Dette var en av årets store overleveringer av maskiner, da Risa fikk levert 19 gravemaskiner og en dumper fra Volvo.

Nesten 4000 maskiner i 2014

Maskinstatistikken fra Maskingrossisternes Forening (MGF) for 2014 er oppdatert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

 

Salgstallene for medlemmene av MGF viser at 2014 ble et godt år for maskinimportørene. Statistikken fra MGF som ble oppdatert fredag ettermiddag, viser at det ble solgt 3983 anleggsmaskiner i Norge i fjor. Tilsvarende tall for 2013 er 3858 maskiner.

Man skal imidlertid merke seg at kun tallene fra importørene som er MGF-medlemmer er regnet inn i dette tallet. Det reelle salgstallet av anleggsmaskiner i Norge for 2014 er høyere, trolig kan man legge til nesten 1000 maskiner til. I kommende utgave av Anlegg&Transport som deles ut på Arctic Entreprenør på Gardermoen fra og med tirsdag til uken (og som er i postkassen din til uken), har vi en omfattende sak om hvordan året gikk for importørene og hva de tenker om 2015.

- Vi har registrert en dreining fra større maskiner til mindre maskiner når det gjelder salget i 2014. Vi er spent på 2015 og hvordan året blir. Vi registrerer at Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) sier det er mye ledig kapasitet blant sine medlemmer nå, sier direktør Anita Hall i MGF til AT.no.

HER finner du maskinstatistikken fra MGF.

Powered by Labrador CMS