Dette var en av årets store overleveringer av maskiner, da Risa fikk levert 19 gravemaskiner og en dumper fra Volvo.
Dette var en av årets store overleveringer av maskiner, da Risa fikk levert 19 gravemaskiner og en dumper fra Volvo.

Nesten 4000 maskiner i 2014

Maskinstatistikken fra Maskingrossisternes Forening (MGF) for 2014 er oppdatert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

 

Salgstallene for medlemmene av MGF viser at 2014 ble et godt år for maskinimportørene. Statistikken fra MGF som ble oppdatert fredag ettermiddag, viser at det ble solgt 3983 anleggsmaskiner i Norge i fjor. Tilsvarende tall for 2013 er 3858 maskiner.

Man skal imidlertid merke seg at kun tallene fra importørene som er MGF-medlemmer er regnet inn i dette tallet. Det reelle salgstallet av anleggsmaskiner i Norge for 2014 er høyere, trolig kan man legge til nesten 1000 maskiner til. I kommende utgave av Anlegg&Transport som deles ut på Arctic Entreprenør på Gardermoen fra og med tirsdag til uken (og som er i postkassen din til uken), har vi en omfattende sak om hvordan året gikk for importørene og hva de tenker om 2015.

- Vi har registrert en dreining fra større maskiner til mindre maskiner når det gjelder salget i 2014. Vi er spent på 2015 og hvordan året blir. Vi registrerer at Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) sier det er mye ledig kapasitet blant sine medlemmer nå, sier direktør Anita Hall i MGF til AT.no.

HER finner du maskinstatistikken fra MGF.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS