Veidekke kjøper betongelementfabrikk

Veidekke Entreprenad AB har inngått avtale om å kjøpe 70 % av aksjene i den svenske betong­element­fabrikken AB Recess i Sala nord for Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

- Kjøpet av aksjene i Recess er for Veidekke en betydelig satsing på elementbygging for å oppnå høyere effektivitet og lavere kostnader, sier konsernsjef Arne Giske.

Veidekke i Sverige har i flere år hatt et samarbeid med Recess. Sammen har de utviklet en modul i fiberbetong som kan inneholde komplette baderom, tekniske installasjoner for leiligheter, og den kan leveres med ferdig innredet kjøkken. Modulen er en viktig del av Veidekkes svenske konsept for kostnadseffektiv og rask boligbygging med høy kvalitet som også ivaretar ønsket om stor arkitektonisk frihet.

Recess produserer også betongelementer til vegger, balkonger og tunneler. Fabrikken og de 32 ansatte har i mer enn 10 år levert ulike tekniske moduler og fiberbetong til kunder som Bombardier, Nokia, Siemens, Trafikverket, Teracom og øvrig svensk byggeindustri, skriver Veidekke i en pressemelding.

Partene ønsker ikke å oppgi kjøpesummen for aksjene.