Illustrasjon fra Statens vegvesen.
Illustrasjon fra Statens vegvesen.

Vassbakk & Stol skriver kontrakt

Torsdag 11. september blir kontrakten på utbedring av krysset mellom E134 og fylkesvei 771 ved Førrestjørn i Tysvær kommune undertegnet.

Publisert Sist oppdatert

Vassbakk & Stol AS hadde lavest pris med 78,7 millioner kroner. De to andre tilbyderne var Bertelsen & Garpestad AS med 82,7 millioner kroner og Risa AS med 85,5 millioner kroner.

Kontrakten blir undertegnet i Statens vegvesens lokaler i Haugesund.

Stenger tunnelen

- Vi regner med å være i gang med arbeidet sent i høst, sier prosjektleder Einar Færaas i Statens vegvesen.

Målet med prosjektet er å bygge om krysset mellom E134 og fylkesvei 771 til et planfritt kryss. Det kommer en fylling i Førrestjørna der nytt påkjøringsfelt til E134 for østgående trafikk blir lagt. Statens vegvesen bygger et nytt kryss på toppen av Førresbrekka og ny vei ut og inn av E134. Denne delen av arbeidet blir tatt først for å gjøre omkjøringene som kommer senere lettere. I forbindelse med bygging av det nye krysset må Førrestunnelen utvides for å bedre sikten for dem som kjører østover. E134 og Førrestunnelen blir dermed stengt i fire til seks måneder fra mars¬/april 2015.

Møter beboere og transportnæringen

- Vi arrangerer informasjonsmøte 25. september. Møtet er på Førre skule i Tysvær kommune kl. 1800, sier Færaas.

I forbindelse med stengingen av tunnelen arrangerer også Statens vegvesen et møte med transportnæringen, politi, brannvesenet og ambulansetjenesten.