Vassbakk & Stol vant anbudsrunde

Tre entreprenører vil ha jobben med å utbedre krysset mellom E134 og fylkesvei 771 ved Førrestjørn i Tysvær kommune.

Publisert Sist oppdatert

Vassbakk & Stol AS har lavest pris med 78,7 mill. kroner.

De to andre tilbyderne er:
• Bertelsen & Garpestad AS med 82,7 mill. kroner
• Risa AS med 85,5 mill. kroner

Prosjektleder Einar Færaas i Statens vegvesen sier pristilbudene er noe høyere enn forventet. Han håper likevel å komme i gang med arbeidet snart.

- Nå må vi gå gjennom tilbudene og kontrollregne, før vi kan skrive kontrakt. Går alt etter planen starter vi i løpet av senhøsten, sier Færaas.

Stenger Førrestunnelen

Målet med prosjektet er å bygge om krysset mellom E134 og fylkesvei 771 til et planfritt kryss. Det blir en fylling i Førrestjørna der nytt påkjøringsfelt til E134 for østgående trafikk blir lagt. Statens vegvesen bygger et nytt kryss på toppen av Førresbrekka og ny vei ut og inn av E134.

 

Denne delen av arbeidet blir tatt først for å lette omkjøringene som kommer senere. I forbindelse med bygging av det nye krysset må Førrestunnelen utvides for å bedre sikten for dem som kjører østover. E134 og Førrestunnelen blir dermed stengt i fire til seks måneder fra mars/april neste år.

Omkjøring

For buss og personbiler blir det omkjøring via Førresbrekka, mens tungtrafikk må kjøre via Sveio eller T-forbindelsen. Prosjektet er en del av Haugalandspakken.