Tom Kristian Lien med premien - en VW Amarok til 490.000 kroner
Tom Kristian Lien med premien - en VW Amarok til 490.000 kroner

Vant Amarok: - Dette hadde jeg aldri trodd

Tom Kristian Lien vant årets Varebilcup - og den gjeve førsteprisen.

Publisert Sist oppdatert

 

Lørdag ble finalen i Varebilcupen arrangert utenfor Munch-museet i Oslo. På startstreken var 41 sjåfører som alle hadde kvalifisert seg via 17 delfinaler over hele landet.

Premier i varebilcupen var en splitter nye Volkswagen Amarok fra arrangøren Volkswagen Nyttekjøretøy.

- Nervene var til å ta og føle på hele dagen, og det er ikke så rart når premien var en bil til nesten 500.000 kroner, forteller informasjonssjef i Volkswagen Nyttekjøretøy, Benthe Saga i en pressemelding.

Avgjort på vippen

Det er andre året at Volkswagen Nyttekjøretøy arrangerer Varebilcup, som er åpen for alle som kjører varebil i jobben uavhengig av merke.

I finalen ble det kjørt dueller i ferdighetskjøring med både Volkswagen Crafter, Transporter, Amarok og Caddy. Til slutt stod det igjen to i finalen, og det var Tom Kristian Lien fra Hokksund og André Brennum fra Gjøvik som skulle kjempe om førsteplassen.

Den siste øvelsen var over den såkalte vippen, hvor sjåførene skulle forsøke å balansere en Volkswagen Amarok i 20 sekunder. For André Brennum viste det seg å være vanskelige å finne balansen, mens Tom Kristian Lien raskt fant balansepunktet, og dermed ble han også vinner av årets Varebilcup.

Her på vippen ble Varebilcupen avgjort.
Her på vippen ble Varebilcupen avgjort.

- Overraskende

- En overraskende seier. Dette hadde jeg aldri trodd, sa Lien som til daglig driver Th. Liens Turistbusser og som kjører rally på fritiden.

Speakerne Asgeir Borgermoen og Lisa Tønne kunne overlevere en helt ny Volkswagen Amarok til 490.000 kroner som Tom Kristian Lien fikk til odel og eie. Lien hadde ikke fortalt kona at han skulle delta i finalen, så hun ble ganske overrasket da han ringte hjem og sa han hadde vunnet en bil. 

- Varebilcup 2014 har vært en stor suksess, og vi i Volkswagen Nyttekjøretøy er opptatt av å kombinere bilens egenskaper med gode holdninger og ferdigheter til varebilsjåførene som holder Norge i gang, konstaterer Håkon Fergestad, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge.