Tre maskinførere fra Glør IKS (t.v.) og tre i Nastas serviceteam ved overleveringen av de tre spesialbygde beltegraverne.
Tre maskinførere fra Glør IKS (t.v.) og tre i Nastas serviceteam ved overleveringen av de tre spesialbygde beltegraverne.

Tre nye Hitachi-maskiner levert til Glør

Renovasjonsselskapet Glør IKS kjøpte tre nye Hitachi-beltegravere.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Glør IKS ble opprettet som et interkommunalt selskap i august 1983. Kommunene Gausdal, Lillehammer og Øyer står som eiere av selskapet. Hovedkontoret og behandlingsanlegget er etablert på Roverudmyra Miljøpark i Lillehammer.

Ved utgangen av 2013 hadde firmaet 55 ansatte. Bedriften har renovasjonsansvar for 20 000 husholdnings og hytteabonnenter.

Tom Werven er driftssjef i Glør. Sammen med tre svært blide og fornøyde maskinførere fikk han overlevert tre nye maskiner rett før jul. Fra tidligere har bedriften tre ulike hjullastere; ZW140-3, ZW65-3 og en ZW250-3.

- Hjulgraverne har fungert godt. Og vi har vært veldig fornøyde med dem, sier Werven.

Denne høsten sto det tre nye beltegravere i tre ulike vekststørrelser på innkjøpslisten. Anbudet var vektet 60 prosent på pris. I tillegg ble kvalitet og førermiljø vektlagt. Maskinførerne prøvekjørte aktuelle modeller før det endelige valget ble tatt.

- Fokuset var først og fremst på det økonomiske. Både maskinpris og servicepris hadde betydning, understreker Werven.

Nymaskinene

ZX85US-5 beltegraver levert med Oil Quick OQ45 og Arden sorteringsklype er det maskinfører Thor Even Lohnsveen som skal kjøre. Han begynte i firmaet for 5 år siden. Maskinen skal stort sett brukes i sorteringsjobber.

Det samme vil maskinen til maskinfører Trine T. Ottonsen. Hun fikk overlevert en ny ZX135US-5. Denne serie 5 beltegraveren ble levert med Oil Quick OQ60, graveskuffe samt en Elmegripen gripeklo med magnet.

- Vi ville ha raske og smidige maskiner og det har vi fått, smiler Trine som har 6 års ansiennitet i firmaet.

Den siste maskinen, en ZX225USLC-5, vil brukes veldig allsidig. Maskinfører på denne, Glenn Rune Bergestuen, har jobbet i firmaet siden 2001.25-tonneren kom levert med en rekke tilleggsutstyr; Oil Quick OQ70, graveskuffe, pusseskuffe og sorteringsskuffe. I tillegg en Dynaset magnet og en MSRC2000 betongknuser fra MSB.

- Vi testet jo en rekke maskiner før valget ble tatt og vi er langt fra skuffet. Jeg gleder meg til å bruke denne maskinen, sier Bergestuen.

Generatorer og reverserbare vifter

De to største maskinene har dessuten påmontert generatorer som drifter magnetene på maskinene. Dette er gjort ved Nasta sitt klargjøringssenter i Larvik. Dessuten er det montert reverserbare vifter på alle tre maskinene.

- Det er lurt med hensyn til hvor mye støv og andre partikler det er i lufta på en slik arbeidsplass, påpeker maskinselger hos Hitachi-importør Nasta, Kjell Sørensen, som var med på overleveringen.