Kartet viser Tognums hovedkvarter i Friedrichshafen i Tyskland og den nye fabrikken som skal bygges i Kolomna like ved Moskva.
Kartet viser Tognums hovedkvarter i Friedrichshafen i Tyskland og den nye fabrikken som skal bygges i Kolomna like ved Moskva.

Tognum bygger dieselmotorer i Russland

Russiske JSC Transmashholding og dieselmotorprodusenten Tognum i Friedrichshafen i Tyskland, skal starte motorproduksjon i Kolomna nær Moskva.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen ble undertegnet 21. juni i kjølvannet av International Economic Forum i St. Petersburg. Selskapene vil danne et joint ventureselskap, og planen er å investere 80 mill. euro i den nye fabrikken. Planene skal være klare 1. november, og de første motorene skal komme ut fra samlebåndene i 2015.

Russlands største på rullende materiell

JSC Transmashholding er Russlands største produsent av rullende materiell. Den nye fabrikken skal produsere store motorer i Tognum MTUs 4000 serie og generatorsett. Motorene skal benyttes i tog, gruvemaskiner og transportable generatorsett. Målsettingen er en årsproduksjon på 1000 motorer.

En milepæl

I samarbeidsprosjektet inngår også bygging av et utviklingssenter for dieselteknologi. Selskapet navn blir MTU Transmashholding Dieseltechnologies med Kolomna som hovedsete.

- Dette er innledningen på bygging av en base for fremtidig betjening av landene i tidligere Sovjet, og sørge for at disse får kvalitetsmotorer med lave utslipp, hevdet de to lederne i selskapene, Joachim Coers i Tognum og Andrey Bokarev i Transmasholding.