NCC i arbeid med å få betongen på plass.
NCC i arbeid med å få betongen på plass.

Støpte 1000 kubikkmeter

To døgn i strekk pågikk støpingen av Kvamsneset bru ved E39 Lavik ferjekai som ligger på nordsiden av Sognefjorden i Høyanger kommune.

Publisert Sist oppdatert

- Alt gikk som planlagt, og vi har vært utrolig heldige med været. Hadde vi fått så mye nedbør som vi hadde i forrige uke, hadde det ikke blitt støpt, sier en fornøyd prosjektleder Oddvin Hov.

Brua er ca. 90 meter lang, og 15 meter bred. Her skal det gå tre kjørefelt når veien står ferdig. I alt gikk det med godt over 1000 kubikkmeter betong under støpingen.
Betongleveransen gikk smertefritt, betongen ble levert av et firma i Førde.

Drift hele døgnet

For å støpe kontinuerlig har entreprenør NCC en vaktplan som går gjennom hele døgnet, det samme har kontrollingeniørene fra Statens vegvesen.

I tillegg var Momodou Jobarteh fra lab- og veiteknologiseksjonen hos Vegvesenet i Bergen med under arbeidet. Jobarteh hadde med seg ulike måleinstrument, og passet på at betongen hadde god kvalitet under støpingen. Nå er betongen dekket til med plast, og snart starter etterarbeidet. Brua skal spennes opp med stålvaiere inne i brua. Deretter skal alt av forskaling fjernes. I løpet av våren kan brua tas i bruk av anleggstrafikken.