BEKYMRET: Heidi Berg liker ikke utviklingen i anleggsbransjen. Her er NFF-formannen fra World Tunnel Congress i Brasil tidligere i år.
BEKYMRET: Heidi Berg liker ikke utviklingen i anleggsbransjen. Her er NFF-formannen fra World Tunnel Congress i Brasil tidligere i år.

Stor bekymring for anleggsbransjen

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) trekker paralleller mellom utviklingen i anleggsbransjen til det som har skjedd innen sjøfart og byggenæringen i Norge.

Publisert Sist oppdatert

 

Den norske sjømannen er borte. Byggenæringen sliter med en strøm av utenlandske, og ofte useriøse, bedrifter som er på jakt etter god profitt i Norge, men som dessverre altfor ofte har tatt snarveier og nedprioritert arbeiderens ve og vel og sikkerhet.

- Norske sjøfolk som yrkesgruppe har i all vesentlighet gått dukken. I byggebransjen er det sviktende rekruttering og en stadig økende rapportering om svart virksomhet og dårlige arbeidsforhold. Vil Statens vegvesen, Jernbaneverket, Statkraft, entreprenører, rådgivere og leverandører at annleggsbransjen skal lide samme skjebne? spør NFF i invitasjonsteksten til Internasjonalt Forum som arrangeres i Vika Konferansesenter 15. september kl. 15.30 - 19.00.

Programmet spikres i disse dager, men at det blir et frisk forum kan vi allerede nå forvente. NFF Internasjonal komité holder årlig en samling for sine bedriftsmedlemmer og andre som måtte ha spesiell interesse av det valgte tema. 15. september er fokus satt på utenlandske bedrifter som kommer inn på anleggsprosjekter i Norge. HMS, kvalitet og rekruttering til bransjen er temaer som tas opp.

NFF spør videre hva som skal til for å opprettholde en bærekraftig bransje, kompetente medarbeidere på alle nivå, en sikker arbeidsplass og en attraktiv bransje å søke seg til. Det lukter svidd av debattene som kommer på Vika 15. september.