20 trailerlass med utsyr måtte til for å få på plass asfaltfabrikken i Rundmyra pukkverk på Hadeland.
20 trailerlass med utsyr måtte til for å få på plass asfaltfabrikken i Rundmyra pukkverk på Hadeland.

Startet opp asfaltfabrikken på Hadeland

NCC Roads har de siste ukene jobbet med å få på plass en asfaltfabrikk i Gran kommune på Hadeland. Mandag 14. oktober startet produksjonen.

Publisert Sist oppdatert

NCC Roads har flyttet den mobile asfaltfabrikken 75 km fra Sokna til Pukk 1 Hadeland i Rundmyra pukkverk i Gran kommune. Til sammen 20 trailerlass med utstyr er flyttet til Gran kommune. Flytteprosessen tok noe lengre tid enn planlagt, men produksjonssjef Einar Haugen er godt fornøyd med at alt nå er klart.

Produksjonssjef Einar Haugen i NCC Roads.
Produksjonssjef Einar Haugen i NCC Roads.

- Vi har kjørt en testperiode og har fått alle godkjennelser i orden. Nå vil vi produsere for fullt for våre kunder frem til i midten av november. Da stenger vi ned for vinteren, men er da klare for full produksjon til våren, sier Haugen.

NCC Roads har flyttet fabrikken til Hadeland for blant annet å kunne dekke NCC Constructions behov for asfalt i forbindelse med byggingen av den 9,3 km lange riksvei 4-veistrekningen mellom Gran og Jaren. Et betydelig antall tonn asfalt skal produseres og legges før veistrekningen kan åpnes i 2016.

I tillegg forventer Haugen leveranser til en rekke byggeprosjekter i årene som kommer. Det er hovedsakelig til prosjektet riksvei 4 Lygna Sør NCC Roads nå leverer under oppstartsdagene på asfaltfabrikken.