Snøfri vinter gir god framdrift

Den snøfrie vinteren gjør anleggsarbeidet enklere på fylkesvei 715 mellom Keiserås og Olsøy. Bli med på en kjøretur gjennom anleggsområdet.

Publisert Sist oppdatert


- Vi har til enhver tid 12-15 lastebiler som kjører stein i anleggsområdet. Snøfrie veier er gunstig for oss og gjør hverdagen tryggere for dem som jobber på anlegget. I tillegg er det også enklere å bygge anleggsveier på frossen myr og leire, forklarer byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Peab tildelt veijobb i Trøndelag

 
- Ulempen med tørt og kaldt vær er imidlertid at det blir mye støv, som er problematisk for de ansatte og for beboerne i nærheten av veien.
 
På de første fem-seks kilometerne fra Keiserås til Roten begynner vi nå å se konturene av den nye veien. I prosjektet er det fire bruer. Tronghålbrua er ferdig støpt, mens arbeidet med de tre andre (Omundvågbrua, Breilielvbrua og Dalsaunbrua) er godt i gang. Nå er ca. 50 personer og 40 maskiner i sving på anlegget.
- I det store og hele går arbeidet veldig bra. Vi har et godt forhold til omgivelsene, og jeg vil gi honnør til naboene for at de er så tålmodige, sier Rovik.