Skaardal gir seg i Lemminkäinen

Viseadministrerende direktør i Lemminkäinen Norge gir seg etter 23 år i bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Finn Halvor Skaardal begynte karrieren i asfaltransjen i 1990 i det som da het Fjellhamar Brug, men som senere er blitt til Lemminkäinen. Fra og med mandag 4. november går han over i pensjonistenes rekker, og tar fatt på et nytt liv om bonde.

- Da jeg begynte i asfaltbransjen i 1990 overrasket det meg hvor fantastisk godt miljøet var. Jeg ble veldig godt mottatt, både i selskapet og av bransjen. Det har vært spennende år, med veldig høyt aktivitetsnivå, og jeg kommer til å savne miljøet, sier Finn Halvor Skaardal.

Skaardal jobbet i 20 år som sjef for region sør. I september 2010 tok Skaardal jobben som administrerende direktør i Lemminkäinen Norge, før han i januar i år gikk inn i rollen som viseadministrerende direktør, og ledet selskapet i tospann med Timo Vikström. I 2012 ble Skaardal kåret til Årets leder i Lemminkäinen-konsernet.

- I tillegg til å være en fantastisk leder har Finn Halvor gjennom hele sin tid i Lemminkäinen hatt et sterkt engasjement for bransjen, og for alle som jobber i den. Han har deltatt, bidratt, diskutert og argumentert. Gått i bresjen, og turt å ta opp temaer der andre har veket unna. Vi kommer til å savne han som både menneske og fagperson, sier Timo Vikström, adm. direktør i Lemminkäinen Norge.

Skaardal ønsker å benytte anledningen til å gi skryt til fagfolkene i selskapet.

- Jeg er ydmyk for det arbeidet fagfolkene våre gjør ute på veiene. Det er fordi jeg aldri ville klart det selv. Mange er rett og slett tusenkunstnere, som gjør en vel så viktig jobb som jeg har gjort som leder. Jeg blir også rørt over å se hvordan folk står på. Det handler om kultur og godeholdninger.Det må vi ta vare på, sier han.

Etter 23 år i ledergruppen til Lemminkäinens skal Skaardal nå bli bonde på gården sin og «forstmann» i egen skog i Flåbygd i Telemark.