Navigasjonsleverandøren TomTom og Volkswagen skal samarbeide om teknologi for selvkjørende biler.
Navigasjonsleverandøren TomTom og Volkswagen skal samarbeide om teknologi for selvkjørende biler.

Samarbeid om selvkjørende biler

Volkswagen og navigasjonsselskapet TomTom har innledet samarbeid om ny teknologi for selvkjørende biler, melder tidsskrifter og nettstedet Computerworld.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å komme frem til rimeligere og sikrere løsninger for slike kjøretøy. Sentralt står et felles filformat for alle slags navigasjonsenheter. Dagens navigasjonssystemer er ikke tilstrekkelig for å håndtere de store mengder informasjon som vil være nødvendig når selvkjørende biler kommer opp i et visst antall.

Selvkjørende biler vil ha behov for store mengder data i sanntid, om geografisk plassering, trafikken, mulighetene for filskifte, trafikklys og mye annet for å kunne manøvrere seg sikkert i et komplekst trafikkbilde.

LES OGSÅ:

TomTom og VW arbeider med et konsept basert på Navigation Data Standard (NDS). Dette er en ny standard for kartdata hvor målet er å sørge for at alle navigasjonsenheter bruker ett og samme filformat. Ved hjelp av NDS kan det etter alt å dømme utvikles skalerbare og kostnadseffektive systemer for bilautomatikk uten altfor mye kostbar maskinvare.

Elementer av teknologi for selvkjørende kan komme på markedet allerede i løpet av 2016. Blant annet i Storbritannia regner man med å ha på plass et nødvendig lovverk for selvkjørende biler i løpet av 2015.

LES OGSÅ: