Entreprenørgründeren Jørn Tore Måleng etterlyser politisk spisskompetanse.
Entreprenørgründeren Jørn Tore Måleng etterlyser politisk spisskompetanse.

Roper på politisk fagkunnskap

Konsernsjef Jørn Tore Måleng i AE Gruppen ønsker mer drahjelp. Han etterlyser politikere med spisskompetanse og mer fagkunnskap.

Publisert Sist oppdatert

Eieren av Indre Østfolds største entreprenørbedrift vil ha politikere på besøk, og som spør hva hans bedrift trenger hjelp til.

I disse kommunesammenslåingstider understreker han at det må tenkes næringsutvikling før kommunegrenser.

- Det viktigste er hvilke tjenester som gis til næringsliv og innbyggere, sier Måleng til Smaalenenes Avis.

Han mener at større kommuner bidrar til flere med fagkunnskap og politikere med større kompetanse.

- Politikere må bli mer opptatt av å legge til rette for næringslivet. De må bli mer opptatt av å støtte ildsjeler og bli døråpnere for næringsutvikling, understreker Måleng.

Han er 100% eier av AE Gruppen som sysselsetter rundt 200 arbeidstakere og omfatter flere selskaper med Askim Entreprenør AS som den klart største.

Spydeberg-gründeren Jørn Tore Måleng (40) overtok som daglig leder i 1997. I 2012 rundet suksessbedriften 300 mill. kroner i omsetning.

Bedriften har stått sentralt med mange viktige oppdrag i utbyggingen av E18. De største kundene er det offentlige: Statens vegvesen, Statsbygg, kommuner og fylker, i tillegg til å arbeide for det private næringsliv og privatpersoner. Basen er et 2700 m2 stort bygg på Myrer Skog industriområde i Spydeberg.