Distriktssjef i Volvo Maskin, Ove Folkvord (t.v.) og konsernsjef Bjørn Risa i Risa Konsern. Bildet er fra den forrige store signeringen de gjorde, i februar 2013.
Distriktssjef i Volvo Maskin, Ove Folkvord (t.v.) og konsernsjef Bjørn Risa i Risa Konsern. Bildet er fra den forrige store signeringen de gjorde, i februar 2013.

Risa med ny Volvo-avtale

Risa AS har skrevet ny avtale med Volvo Maskin AS for levering av 30 anleggsmaskiner.

Publisert Sist oppdatert
målet er å ha 80% Volvo-maskiner i parken

Volvo Maskin og Risa har i flere år hatt tett samarbeid, og Volvo-parken har økt kraftig de senere årene. Gjennom Anlegg&Transport har konsernsjef Bjørn Risa tidligere uttalt at , og dette målet er nå nådd.

- For gravemaskiner er Volvo-andelen 70%, for hjullastere er den 90% og for dumpere er den 95%. Dette gir et gjennomsnitt på 85% Volvo-maskiner i parken vår, sier Bjørn Risa til AT.no.

Løsningsorientert

I den ferskeste avtalen som ble signert tirsdag 25. mars inngår 27 gravemaskiner (både belter og hjul), to hjullastere og én dumper. De åtte første maskinene skal leveres i slutten av mai, og resten i begynnelsen av september. Flere av maskinene vil utstyres med HK-fester, tilter, ulike skuffer og maskinstyring, men detaljene rundt dette er ikke klart foreløpig.

- Vi har sammen med Volvo Maskin satset på å utvikle maskinførerne våre, og har oppnådd gode resultater i dieselforbruk og på ettermarkedet. Volvo Maskin er løsningsorienterte fra topp til tå i systemet, og har virkelig lagt seg i selene for å klare dette. Det er vi fornøyd med, sier Bjørn Risa.

Stort ansvar

Distriktssjef for Volvo Maskin i Rogaland, Ove Folkvord, har solgt 135 Volvo-maskiner til Risa.

- Det er selvfølgelig kjekt, men det innebærer også et stort ansvar. Oppfølgingen av Risa utgjør en stor del av min hverdag, sier Folkvord.