Rassikrings-kontrakt på 71 mill. kroner

Mandag signerte fylkesordfører Janne Johnsen kontrakten med entreprenør for fullføring av rassikringsprosjektet på Lovraeidet på fylkesvei 517 i Rogaland. nn.

Publisert Sist oppdatert
- Vi hadde et godt møte med fylkesordfører og entreprenør. Alle parter er fornøyde med at vi kan fortsette rassikringen, forteller prosjektleder Knut Utaaker i Statens vegvesen.
 
I august stoppet arbeidet opp da entreprenøren gikk konkurs. I oktober ble det klart at kontrakten med konkursrammede E.Pihl og Søn ble sagt opp, og kontrakt for å gjøre ferdig prosjektet ble lyst ut.
- Vi kjenner entreprenøren Bertelsen & Garpestad AS godt. De har vært underentreprenør både på Lovraeidet og på tilførselsveiene på Sandsfjordbrua. Nå har de fått kontrakten på drøye 71 mill. kroner, opplyser Utaaker.

Ferdig til høsten 

6. januar starter entreprenøren arbeidet med å fullføre prosjektet som etter planen skal være ferdig i oktober 2014. Før konkursen var den 950 meter lange rassikringstunnelen Hamratunnelen ferdig sprengt. Arbeidet som gjenstår er blant annet arbeider i tunnelen og bygging av veistrekning ute.
- Arbeidet som haster mest, er å gjøre tunnelen klar for elektroentreprenør, sier Utaaker.
Prosjektlederen er glad for at arbeidet snart starter og at rassikringen av fylkesvei 517 Lovraeidet blir ferdig. Til sammen skal 3,15 km vei utbedres og legges om langs den rasutsatte strekningen ved Lovravatnet i Suldal. Prosjektet grenser mot tilførselsveiene til Sandsfjordbrua.