Bell B30E blir å finne på Bauma i april.
Bell B30E blir å finne på Bauma i april.

Rammestyrt Bell-dumper skal laste 60 tonn

Den sør-afrikanske dumperprodusenten Bell skal være langt på vei i utviklingen av en rammestyrt dumper med 60 tonns lastekapasitet. AT.no får opplyst at maskinen kommer i «nær fremtid» (På bildet er B30E med lastekapasitet på 28 tonn).

Publisert Sist oppdatert

Kanskje blir nyheten bekreftet på Bauma i München i april, for deretter å bli lansert på Bauma Afrika i Johannesburg, Sør-Afrika, i september? Sør-Afrika er som kjent «hjemlandet» til Bell.

Til Bauma i München i april rapporteres det imidlertid at B25E og B30E, med dumperkasser på 15 m 3og 17,5 m 3, kommer til å stå i fokus. Maskinene har nyttelast på henholdsvis 24 tonn og 28 tonn.

Mercedes-Benz-motor

Dumperne har Mercedes-Benz OM926LA-motor (Steg IIIB), med noe forskjellig effektuttak. Detaljene for motoren er 210 kW (281 hk)/1120 Nm og 240 kW (321 hk)/1300 Nm.

LES OGSÅ:

Bell har lagt ned mye arbeid for å få ned drivstofforbruket på dumperne. Det er også gjort et godt stykke arbeid med hytta som er designet for å gi føreren best mulig sikt. I hytta er det montert en LCD-skjerm der føreren kan få nær sagt all ønskelig informasjon. Bilder fra ryggekameraet vises også på skjermen.

Fullpakket med elektronikk

E-serien har differensialsperre mellom akslene (Inter-axle Differential Lock - IDL) for bedre fremkommelighet. IDL-systemet aktiveres automatisk ved hjelp av en sensor i differensialen mellom akslene. I tillegg har maskinene differensialbrems i hver aksling som aktiveres automatisk.

Alt maskinen gjør (og ikke gjør) kan lagres automatisk i opptil 72 timer. Dette gir gode muligheter for å analysere arbeidet og forbedre rutiner etc. Av andre detaljer Bell fremhever er nøkkelløs tenning, bakkestartholder, veltesikring og veiesystem av lasten.