Nye Volvo FL 4x4 "for by og anlegg"

Nå kommer Volvo FL også i firehjulsdrevet versjon (4x4) - noe som gir ekstra god fremkommelighet på glatte, bratte og krevende veier, eller i terreng.

Publisert Sist oppdatert

Lastebilen egner seg godt som spesialbil i både bytrafikk og i mer krevende miljøer, eller i entreprenørvirksomhet, ifølge Volvo Trucks.

Den nye modellen har forbedret bakkeklaring.
Den nye modellen har forbedret bakkeklaring.

Smidige yttermål, høy komfort og sterke motorer skal gjøre at Volvo FL passer for de fleste formål. Med firehjulsdrift og forbedret bakkeklaring er planen at den nye modellen skal være like godt egnet til oppdrag i urbane strøk som til anleggstransport.

- Mange av våre kunder arbeider under forhold der både vær og underlag endrer seg raskt. En firehjulsdrevet Volvo FL blir en allround-bil som kan løse enda flere transportoppdrag og eliminere behovet for en ekstra lastebil under vanskelige forhold, sier Pernilla Sustovic, segmentansvarlig for distribusjon hos Volvo Trucks.

Opp til 16 tonn

Med en totalvekt på opp til 16 tonn får man både lasteevne og muligheter for avanserte påbygg, som lift eller som kranbil eller brannbil på den nye lastebilen.

- Endringene på den nye Volvo FL 4x4 synes først og fremst på det høye chassiset, som har fått økt bakkeklaring med 6 cm foran og 10 cm bak.  Det høyere chassiset gjør også sitt til at lastebilen tar seg lettere fram utenfor vei, sier Sustovic.

Firehjulsdrift med lavgir

Volvo FL 4x4 har permanent innkoplet firehjulsdrift. Fordelingsgirkassen har et høygir og et lavgir. Ved normal kjøring er høygiret innkoblet og ved krevende kjøring kobles lavgiret enkelt inn via en bryter på dashbordet.

Lastebilen kan også utstyres med en ekstra luftnippel plassert på chassiset, for drift av ekstrautstyr eller for å etterfylle luft i dekkene.

Fakta om Volvo FL 4x4:
Totalvekt: 12 til 16 tonn
Godkjent maksimal vogntogvekt: 25 tonn
Motorer: D8K 250, 280 hk.
Girkasser: 6-trinns manuell, eller 6-trinns automatisk som tilvalg.