Nye asfaltvalser fra Cat

Caterpillar lanserer i disse dager en helt ny serie små asfaltvalser.

Publisert Sist oppdatert

Den nye serien består av CB14B, CB22B, CB24B, CB32B, CB34B, samt CC24B og CC34B som er kombivalser.

B-serien kan by på et forbedret førermiljø med bedre benplass, samt kontroller som ifølge Caterpillar skal være intuitive med enkel visning på LCD- skjerm.  Den nye smale rammen og det avrundede panseret gir føreren bedre sikt og lettere tilgang til maskinen. Valsene har en høyere effekt på motorene enn forrige versjon, men kan også operere i ECO modus; Noe som fører til lavere drivstofforbruk og et lavere støynivå for fører og de som er i nærheten av maskinen.

Trommeldiamenteren på denne serien er bredere  og gir en jevnere og mer effektiv komprimering enn tidligere utgaver. Vanntanken gir opptil 12 timers drift mellom påfyll og er utstyrt med en lavtnivå- indikator.

- Disse nye modellene er utviklet spesielt for leiemarkedet, opplyser Glenn Thorén, produktsjef for asfaltutlegger og valser hos Pon Equipment.

Han forteller videre at det brede spekteret av modeller gir utmerket allsidighet innen typiske bruksområder som sykkelstier, gårdsrom, parkeringsplasser og lignende.

- I tillegg tar glassfibertaket på disse modellene mindre plass enn tidligere. Noe som gjør det enkelt å transportere, sier Thorén.

Den nye serien er forventet å ankomme Pon Equipment innen sesongstart 2014.