Ny Dynapac fra Atlas Copco

Nye beltedrevne Dynapac F1200CS fra Atlas Copco har en utleggingskapasitet på 300 tonn i timen.

Publisert Sist oppdatert

Dynapac F1200CS kommer med helt ny teknologi i form av en firesylindret Steg IIIB (Tilsvarende Tier 4 Final i USA) Deutz-motor. Den yter 54 kW som brukes til å legge asfaltlag med opptil 250 mm tykkelse og 3,1 m bredde.

Alle symboler og hele oppsettet på betjeningspanelet er basert på 2,55 m-serien. Dermed er det enkelt å ta i bruk den nye asfaltleggeren for dem som har erfaring med denne serien. Gulvet på førerplass har en robust forbindelse til hovedenheten og kommer med antiskli-profil for optimal sikkerhet og komfort. Enda bedre oversikt kan sikres ved at trinnene kan svinges ut til siden.

Traukapasitet 5 tonn

Trauet er også en fordel med den nye asfaltleggeren ifølge Atlas Copco:

«Den store traukapasiteten på 5 tonn er en fordel under arbeid på trange steder der etterfylling av masse vil være vanskelig. Designen på Dynapac F1200CS tar utgangspunkt i behovet for optimal
prekompaktering gjennom bruk av hydrauliske motorer for stamping og vibrasjon i både hovedscreed og utvidere.», skriver selskapet i en pressemelding.

Kundene kan velge mellom screed med stamping og vibrasjon eller bare vibrasjon. Den gassoppvarmede screeden skal redusere kostnadene, korte ned oppvarmingstiden og gi enkel transport takket være den lille gassflasken. Kundene kan naturligvis velge mellom elektrisk- og gassoppvarming. Screeden har en temperaturkontrollenhet som sikrer at ingen energi går til spille, og at platene alltid har optimal temperatur.

Allsidig asfaltlegger

Når man skal jobbe med kompakte maskiner som dette, er fleksibilitet helt avgjørende. Dynapac F1200CS åpner for utlegging av asfalt i bredder fra 0,3 og opp til 3,10 meter.

Asfalttrauet kan strekkes ut til ytterstilling for skyving av større lastebiler og transport av store laster. Likeledes kan trauvingene slås sammen til bruk på trange arbeidsområder, uten at det går utover kapasiteten til å håndtere store mengder masse. Det sterke, delte transportbåndet gjør det mulig å styre massen for asymmetrisk legging ved at den ene siden dekkes til. Med de valgfrie reduseringsskoene er det heller ikke noe problem å legge asfalt inntil en vegg.

Dynapac F1200CSs har en lengde på under 4,5 meter og bredde på 1,2 meter. Med en høyde på under 2 meter er Dynapac F1200CS ifølge Atlas Copco også egnet for arbeid inne i bygg. H ydraulikksystemene på leggeren er fra Bosch.