@
@

Ny Cat-serie kompaktlastere

Caterpillar har lansert en ny serie (D-serie) på seks kompaktlastere og «Multi Terrain»-lastere.

Publisert Sist oppdatert

Forskjellen på kompaktlastere (CTL) og «Multi Terrain»-lastere (MTL) er i all hovedsak understellet. CTL har noe kraftigere understell, og er den maskintypen Pon Equipment selger flest av i Norge. Begge varianter har gummibelter.

D-serien består nå av åtte CTL og MTL-maskiner med løftekapasitet fra 1270 kg til 2109 kg (beregnet ut fra 50% av tippelasten). De to største modellene ble lansert ifjor.

De viktigste oppgraderingene fra tidligere modeller (B3, C og C2-seriene), er førerplassen. Bedre ventilasjon, buet frontrute og luftfjæret sete er noen av detaljene som finnes i D-serien. Løftearmene har også fått en ny utforming som gir føreren bedre oversikt.

- De nye maskinene er tilgjengelig i Norge fra tidlig i 2014. MTL- og CTL-maskinene finnes på et bufferlager som Caterpillar har Zeebrugge i Belgia, sier Dagfinn Sand som har ansvaret for småmaskinene hos Pon Equipment.

Til tross for at kompaktlastere ikke representerer det store volumet av anleggsmaskiner i Norge, påpeker Sand at spesielt hydraulikkapasiteten er overlegen. Mulighetene for å montere ulike redskap på kompaktlasterne er mange. De seks nye maskinene er utstyrt med en elektronisk styrt 3,3-liters Cat C3.3B-motor (74 hk/55 kW). Steg IIIB-motoren gir 8% større dreiemoment og forbrenner 6% mindre drivstoff.