Northland sier opp ca. 240 av 269 ansatte

Et svakt økonomisk utgangspunkt og lave jernmalmpriser på verdensmarkedet ble kroken på døren for gruvedriften.

Publisert Sist oppdatert

Northland Resources SE opplyser at forhandlinger med berørte fagforeninger er avsluttet i forbindelse med at gruvevirksomheten i Pajala stoppes på ubestemt tid.

Selskapet har valgt å stoppe gruvevirksomheten nord i Sverige på grunn av den siste tids lave jernmalmpriser og dets dårlige likviditet. Etter forhandlingene med fagforbundene er resultatet at ca. 240 av 269 medarbeidere blir sagt opp. Det er ikke oppnådd enighet med IF Metall, for eksempel om hvor mange som får fortsette i Northland.

Northland Resources ønsker å gi dem som sies opp nå mulighet til å ansettes igjen dersom en langsiktig finansiering av selskapet kommer på plass innen rimelig tid. De få som får bli skal sørge for vedlikehold av gruven og anlegget slik at det blir mulig å starte «smidig og kostnadseffektivt» opp igjen, samt å jobbe med tillatelser rundt uttak i Sahavaara.

Konsernledelsen reduseres med en person: Den midlertidige stillingen Chief Technical Officer blir ikke med i den «nye» organisasjonen. Ledergruppen består av Johan Balck (adm. direktør og COO), Johan Dagertun (CFO) og Tomas Gustafsson (CAO).