NorMog AS hadde Norges-lansering av Mercedes-Benz Unimog Euro 6 på Vinterdagene 2014.
NorMog AS hadde Norges-lansering av Mercedes-Benz Unimog Euro 6 på Vinterdagene 2014.

Norgeslansering på Vinterdagene 2014

NorMog AS, importør av Mercedes-Benz Unimog, valgte Vinterdagene 2014 for Norges-lanseringen av den nyeste versjonen av «fjellgeita» Unimog.

Publisert Sist oppdatert

Unimog er blant annet oppdatert med BlueEfficiency Power Euro 6 motorer. Det er snakk om motorseriene OM 934 (firesylindret) og OM 936 (sekssylindret) med effekter fra 156 til 299 hk. Sistnevnte er den kraftigste motoren noensinne levert i Unimog. De nye motorene, som også benyttes i Mercedes-Benz Atego, har inntil 3% lavere drivstofforbruk enn de tidligere motorene, mens utslippene av partikler og NO x er redusert med nærmere 90%.

Mange utstillere

Vinterdagene 2014 er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). MEF står for utstillingen som har over 30 utstillere, hvorav flere viser nyheter. Det ble også poengtert under en vinterkortesje med maskiner og utstyr på åpningsdagen 11. februar. Utstillingen holder til på området til Norsk vegmuseum ved Hunderfossen nord for Lillehammer.

Seminarer

Vinterdagene har et omfattende seminarprogram som holdes på Quality Hotell & Resort Hafjell i Øyer like i nærheten. Onsdag 12. februar er det særlig hensynet til de myke trafikanter om vinteren som står i fokus.

På avslutningsdagen 13. februar skal man særlig ta for seg utfordringer i vinterdriften, samt driftskontrakter og kompetansebehov. Videre tar seminaret for seg hvordan man tenker seg vinterdriften fremover med blant annet bruk av ITS for å kunne gjøre jobben enda bedre.

Du leser mer om Vinterdagene 2014 i februarutgaven av Anlegg&Transport.