Marie Ängblom‎ er en av de mange som stoppet torsdag 8. januar.
Marie Ängblom‎ er en av de mange som stoppet torsdag 8. januar.

Nå stopper Sverige igjen

Svenske lastebilsjåfører har bestemt seg for å forlenge kvarterstoppen til påske. En av initiativtakerne sier sjåførene kan "ta i mer" dersom ikke politikerne kommer skikkelig på banen.

Publisert Sist oppdatert

Sjåførene går ned til to dager i uken, tirsdag og torsdag, der de stopper ett kvarter klokken 12 og 24 i aksjonen som skal vare til påske.

- Med en så lang periode som frem til påske, er det lett å bli utslitt dersom vi fortsetter å stoppe hver dag. Vi synes også vi har fått god støtte blant medier, politikere og vanlige folk, så vi trenger ikke stoppe like ofte. Men vi kan øke protestene dersom det trengs, sier Johan Kullgren som er transportør i Jönköping  og en av initiativtakerne bak protestene til  Transport.se.

Det er politikerne som sitter med makten til å gjøre transportbransjen i Sverige mer rettferdig slik at svenske og utenlandske transportører nå forholde seg til de samme reglene og straffereaksjonene. Dersom de ikke kommer skikkelig på banen innen påske er Kullgren klar på at sjåførene vil aksjonere "rejält" etter den tid.