Salgssjef i Rosendal Maskin, Paul Håkon Endresen, viser fram den spesialbygde kompaktlasteren.
Salgssjef i Rosendal Maskin, Paul Håkon Endresen, viser fram den spesialbygde kompaktlasteren.

Million-Bobcat på plass i Trondheim

GRANÅSEN (AT.no): Den spesielle kompaktlasteren vises fram under Mefa i Trondheim denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Rosendal Maskin AS sikret seg én av maskinene i en spesialprodusert serie Bobcat-kompaktlastere. Akkurat nå vises den fram under anleggsmessen Mefa 2014 i Granåsen utenfor Trondheim.

- Jeg er litt overrasket over at vi fikk maskinen til Mefa. Jeg trodde først vi skulle få den over sommeren, sier salgssjef Paul Håkon Endresen i Rosendal Maskin til AT.no.

Serien er produsert for å markere at Bobcat har rundet én

Endresen sier at akkurat denne maskinen kunne den norske Bobcat-importøren Rosendal Maskin AS solgt flere ganger. Det var en god og trofast Bobcat-kunde, Asfaltfres AS på Vikersund, som trakk det lengste strået.

- Jeg tok noen bilder da vi var tilstede på million-markeringen ved fabrikken i Dobris i Tsjekkia. Disse sendte jeg hjem, og jeg hadde knapt landet i Norge før telefonene kom med ønske om å få kjøpe maskinen, sier Endresen.

Det er totalt produsert 75 «Special Edition»-kompaktlastere for det europeiske markedet, 62 på hjul og 13 på belter. Maskinene har unik dekor, spesialsete og spesielle felger (hjulmaskinene). Det var stor rift om disse maskinene, og Bobcat satte grense på én maskin til hver forhandler.

Maskinen Asfaltfres skal ha, er en hjulgående Bobcat S650. Dette er en 3,7-tonner med løftekapasitet på 1282 kg, tippvekt på 2564 kg og med Kubota-motor på 74 hk (Steg IIIB).