Styreleder i MEF, Arnstein Repstad, under Anleggsdagene 2013.
Styreleder i MEF, Arnstein Repstad, under Anleggsdagene 2013.

Mange konferanser på nyåret

Hvil ut i juleferien, for i begynnelsen av 2014 kommer det konferanser på rekke og rad.

Publisert Sist oppdatert

Man må sette av plass i kalenderen og kanskje «skli på» noen avtaler om man skal ha med seg hele konferanseprogrammet i begynnelsen av 2014. De to første månedene er det seks konferansen som er meget relevante for leserne av Anlegg&Transport og AT.no

Anleggsdagene 2014 arrangeres 21.-23 januar, som vanlig på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen. Arrangementet til Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) åpnes av MEF-styreleder Arnstein Repstad klokken 09.30 tirsdag 21. januar og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tar over ordet fem minutter etter. Deretter fortsetter det slag i slag i tre dager. 21. januar er satt av til samferdsel og veivalg. Onsdag 22. januar er VA-dagen (vegbyggerdagen) med tilhørende foredrag, og siste dager er satt av til sprengning som tema. Anlegg&Transport er på plass med egen stand, og vi sees forhåpentlig der.

Utleiekonferansen arrangeres tirsdag 28. og onsdag 29. januar, på samme hotell som Anleggsdagene. Styreleder i Norsk Utleieforening, Nina Aasland (daglig leder i Naboen Utleie AS) åpner konferansen, og deretter er det et spekket foredragsprogram. Her får man de siste trender og utvikling, tall og fakta, innspill fra entreprenørene, debatter og mye annet.

Asfaltdagen arrangeres på Radisson Blu Scandinavia Hotel 30. januar. Arrangør er Norsk Asfaltforening og ett av høydepunktene blir utdeling av «Årets Asfaltjobb 2013».

Den nasjonale veikonferansen 2014 står for tur i Bergen 10.-11 februar. Arrangør er Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), og adm. direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV åpner konferansen med det spennende temaet «Drømmen om hovedveier som i våre naboland». Da passer det godt at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er neste mann ut fra talerstolen.

Vinterdagene 2014 er et arrangement som MEF og Statens vegvesen sammen arrangerer på Hafjell 11.-13. februar. Det vil også være utstilling på arrangementet. Veidirektør Terje Moe Gustavsen åpner arrangementet. Temaer er blant annet «krav til vinterstandard», «historisk tilbakeblikk på Vegvesenet med utfordringer før og nå» og «vinterforhold for myke trafikanter». I tillegg vil det være demonstrasjon av utstyr for vinterdrift. Det skal også deles ut en utmerkelse - «Vinterprisen».

Avfallsdagene er den siste konferansen vi tar med på denne listen. Arrangementet, også dette i MEF-regi, finner sted på velkjente Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen. MEF-styreformann Repstad åpner konferansen og etterfølges av Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft som redegjør for regjeringens planer for avfallsbransjen. Deretter deles «Maskinentreprenørenes Miljøpris 2014» ut. Videre er det utstilling og en rekke andre foredrag med interessante temaer.

Senere i 2014 kommer det internasjonale anleggsutstillinger i Las Vegas, Verona, Stockholm og Shanghai, og nasjonale utstillinger i Haugesund og i Trondheim. På lastebilsiden blir Transportmessa på Gardermoen et viktig arrangement nasjonalt. Internasjonalt kommer det godbiter som CV Show i Birmingham og IAA i Hannover.

Vi i Anlegg&Transport og AT.no kommer til å følge disse, og en rekke andre arrangementer det kommende året.

Godt messeår 2014!