Hesselberg Maskins kompakteringsekspert, Odd Enger, kjørte velvillig frem den nye WA320-7 for fotografering på Sørlandets Travbane i Kristiansand.
Hesselberg Maskins kompakteringsekspert, Odd Enger, kjørte velvillig frem den nye WA320-7 for fotografering på Sørlandets Travbane i Kristiansand.

Komatsus WA7-serie hjullastere kompletteres

Messepublikummet på Anlegg i Kristiansand 6.-7. juni fikk se den nye 16-tonns Komatsu-lasteren WA320-7, men de besøkende i Haugesund og Trondheim gikk glipp av den.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken er enkel nok. Da den første 16-tonneren kom til landet, var den lang tid i forveien bestilt av Melby Maskin AS. Entreprenøren hadde tilsvarende maskin fra den forrige modellserien, men denne er solgt. Derfor trengte Skotterud-entreprenøren sin nye WA320-7 umiddelbart. Etter en kort visning for Hesselbergs egne folk, og noen kunder i grustaket på Gardermoen, ble hjullasteren fraktet til Skotterud og satt i jobb.

Maskin nummer to til Kristiansand

- Den andre WA320-7 kom tidsnok til at vi fikk den klar til presentasjon på maskinutstillingen Anlegg i Kristiansand. Der fikk de besøkende til og med prøvekjørt hjullasteren på testfeltet ute på travbanen. Tilbakemeldingene er gode. Vi skulle gjerne hatt den i Trondheim også, men det gikk ikke, sier salgssjef Widar Lilleng hos Hesselberg Maskin.

- Hvorfor ikke?

- Også maskin nummer to gikk rett til kunde fra Kristiansand. Maskinen var kjøpt av entreprenør Magne Hope AS i Bergen. Derfor gleder jeg meg til å få neste forsendelse av WA320-7 inn på gården, slik at vi kan få planlagt demonstrasjoner, sier Lilleng.

Den nye 16-tonneren er den fjerde maskinstørrelsen som er klar i Komatsus WA7-serie. På tampen av fjoråret ble Komatsu WA380-7 presentert, dernest kom WA500-7 og så WA470-7. Ytterligere modeller kommer senere i år, opplyser Lilleng.