JCB opp i motorstørrelse

Med sekssylindrede Dieselmax 672 på 7,2 liter har JCB gått betydelig opp i størrelse. Se videopresentasjon her.

Publisert Sist oppdatert

På åtte år har JCB gått fra å kjøpe motorer til egne produkter, til å dekke 70% av egne maskiner med egenproduserte motorer. Snart blir det mer, for med brask og bram i begynnelsen av juni lanserte den engelske produsenten nok en motor. Med sekssylindrede Dieselmax 672 på 7,2 liter har JCB gått betydelig opp i størrelse.

Motoren blir den desidert største i JCB-familien og er utviklet for de største gravemaskinene og hjullasterne. Den første maskinen som utstyres med «7,2-literen», blir gravemaskinen JS360 (38 tonn), JCBs nest største gravemaskin (etter 46-tonneren JS460).

- Dette er en utrolig milepæl for JCB. For åtte år siden produserte vi ikke motorer i det hele tatt, men det ville vært for enkelt for oss å lene oss tilbake og være fornøyd med 4,4- og 4,8-litersmotorene, sier JCB-innovasjonssjef Tim Burnhope. Han har ansvaret for utvikling, vekst og strategi for nye maskiner og motorer.

Motoren vil tilbys i ulike versjoner med 140 kW (188 hk), 165 kW (221 hk), 190 kW (255 hk) og med maks. effektuttak på 225 kW (302 hk). Maks. dreiemoment er 1200 Nm, og JCB påpeker at motoren har opptil 8% lavere drivstofforbruk enn motorene som sitter i de største JCB-maskinene idag. Testene viser drivstofforbruk på 189g/kWh. 

Øverst ser du en presentasjonsvideo av motoren som er laget av Diggers&Dozers. Du kan følge deres YouTube-kanal her.