Marcel Frings, Chief Representative i Timocom, under pressekonferansen der selskapet lanserte sin nye app. Dette skjedde 23. september - to dager før nyttekjøretøymessen IAA startet i Hannover.
Marcel Frings, Chief Representative i Timocom, under pressekonferansen der selskapet lanserte sin nye app. Dette skjedde 23. september - to dager før nyttekjøretøymessen IAA startet i Hannover.

Internasjonal fraktbørs på app

Tyske Timocom Soft- und Hardware GmbH tilbyr nettbaserte løsninger for å utnytte lasteplassen i lastebiler. I september presenterte selskapet en app som skal gjøre fraktbørsen enda mer tilgjengelig enn til nå.

Publisert Sist oppdatert

På den internasjonale frakt- og lasteromsbørsen TC Truck&Cargo blir det hver dag lagt ut opptil 450 000 frakt- og lasteromstilbud fra 100 000 brukere over hele verden, ifølge Timocom.

Et annet produkt fra Timocom er TC eBid. Denne plattformen for transportanbud i Europa har, ifølge selskapet, slått svært godt an blant spedisjonsfirmaer samt handels- og industribedrifter. Bedrifter kan her legge ut frakt på anbud, og nå ut til 33 000 potensielle, godkjente transporttjenestetilbydere fra hele Europa. Hele prosessen registreres elektronisk, og dokumenteres på en «oversiktlig måte».

Et tredje produkt er en nettbasert lagerbørs for Europa. Her har bedrifter tilgang til opptil 30 000 skreddersydde lager- og logistikkarealer. I «søkemaskinen for lager» kan tilbydere tilsvarende legge inn kontaktopplysningene sine samt relevante søkekriterier for lagertype og -utrustning, slik at de får utnyttet kapasiteten bedre.

- Sikrere enn banken

Den nye appen er tilgjengelig via Google Play, Apple App Store og Windows Phone Store.
Den nye appen er tilgjengelig via Google Play, Apple App Store og Windows Phone Store.

Nå er altså disse mulighetene gjort mer tilgjengelige ved av Timocom lanserte en app for nettplattformene. Dette skjedde på nyttekjøretøymessen IAA i Hannover, Tyskland, i slutten av september.  Den nye mobile appen fungerer både på nettbrett og smarttelefon. Og naturligvis er transportbarometer-appen også tilgjengelig for operativsystemer som Android, iOS og Windows.

- Vår største utfordring var å implementere Timocoms høye sikkerhetsstandarder også i den mobile versjonen av produktene våre, sier Marcel Frings, Chief Representative i Timocom.

Dette viktige spørsmålet ble løst ved hjelp av et ekstra sikkerhetsnivå i appen. Du logger deg på via TC Login. Denne sikkerhetstilgangen er allerede blitt brukt i PC-versjonen. I tillegg må du oppgi en individuell PIN-kode dersom du ønsker å jobbe med din Timocom-konto mens du er underveis.

- Prinsippet ligner på bankkortbetaling - bare at det er enda sikrere, hevder Frings.

- TC innlogging, en personlig PIN-kode og den respektive mobile enheten er koblet sammen. Dersom en av puslebrikkene mangler, kan du ikke logge deg inn på Timocom. Det er på en måte som om mitt bankkort kun fungerer sammen men min PIN-kode og utelukkende i en bestemt minibank. Det er en stor sikkerhetsfordel for våre brukere.

En fordel i prisforhandlinger 

Siden tilgangen til transportbarometer-appen er integrert, skal alle brukerne også kunne holde seg oppdatert på den aktuelle markedssituasjonen for veitransportbransjen i Europa. Dette skal kunne gjøre det lettere å argumentere i prisforhandlinger der og da.

Appen skal sørge for at Timocom-brukerne alltid er klare for nye oppdrag. Uansett om man trenger fraktbørsen TC Truck&Cargo, transportanbudskonkurranser i TC eBid, tracking- og kalkulasjonsverktøyet TC eMap, lagerbørsen med skreddersydde lager- og logistikkarealer eller TC Profile, den elektroniske katalogen over transportbedrifter i hele Europa: Nå har du det for hånden med en smarttelefon, en app og nettilgang.