Tunneldriverne, sammen med driftsleder Slobodan Martinovic til venstre og anleggsleder Carsten Rosskamp foran, hedres.
Tunneldriverne, sammen med driftsleder Slobodan Martinovic til venstre og anleggsleder Carsten Rosskamp foran, hedres.

Gjennomslag i Vågstrandstunnelen

Den siste av i alt 754 salver er skutt i Vågestrandtunnelen på nye E136 i Rauma kommune i Romsdal. Nå er det fri passasje mellom Våge og Stolsneset.

Publisert Sist oppdatert


Raumaordfører Lars Olav Hustad talte ned den siste salven i Vågstrandstunnelen, som gikk av kl. 14.10 torsdag 30. januar, sammen med anleggsleder Carsten Rosskamp fra entreprenør Bilfinger M3 Vågstrandstunnelen DA.

LES OGSÅ: Har drevet 1000 m av Vågstrandstunnelen

Etterpå ble det markering med den tradisjonelle «konjakkskålen på røysa». Kaffe og kake måtte også til. Selv om det fortsatt gjenstår litt sprengningsarbeid i fjellskjæringen frem mot Måndalstunnelen går naboene nå stillere tider i møte.

Høy aktivitet

I tunnelen blir det likevel et svært høyt aktivitetsnivå fremover.
- Vi går inn i en spennende tid av prosjektet der flere aktiviteter skal pågå parallelt. Det stiller store krav til oppfølging av sikkerhet og kvalitet, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth.
 
Etter gjennomslaget gjenstår blant annet arbeidet med å bygge vei ved Stolsneset og på Våge i tillegg til veien gjennom tunnelen. Vann- og frostsikring, drenering, portaler, montering av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal også på plass før den planlagte åpningen før jul i år.