Ford lanserer flåtestyring

Ford Telematics skal kunne redusere drivstofforbruket med 20 prosent ifølge Ford. Det er Telogis, som også samarbeider med Volvo, som er valgt som fundament i Fords flåtestyringssystem.

Publisert Sist oppdatert

 Ford Telematics benytter seg av «livestream data» slik at blant annet bilens posisjon, drivstofforbruk, kjørestil og tekniske funksjoner ved bilen kan ses via en datamaskin på bedriftens kontorer.

- Ford Telematics er et innovativt system. Nåtids kjøretøylokalisering og tekniske data fra bilen gjør at flåtekunder får et kraftig verktøy for å styre bilflåten med effektivt og også gi tryggere kjøring, sier Bill Frykman, leder for produktutvikling i Ford Motor Company, i en pressemelding.

Informasjonen fra Ford Telematics kan leses via en nettside fra Telogis. Til og med detaljer som vanninnhold i dieselen, lufttrykk i dekkene og om sjåføren bruker bilbelte kan leses via Telogis.

Men kommer systemet til Norge med det første? Ford opplyser i en pressemelding at Ford Telematics vil bli tilgjengelig som et forhandlerinstallert tilbud i utvalgte europeiske markeder.

AT.no spør PR og kommunikasjonsansvarlig Liz Pelling i Ford of Europe om hvem som får dette tilbudet, og får som svar:

- Det er fortsatt tidlig å svare på det. Det er etterspørselen som avgjør hvilke markeder systemet vil tilbys i.

Det er temmelig sikkert at Fords biler, så vel som andre merker, kommet til å kunne tilby flåtestyring på sine biler i hele den «vestlige verden». Spørsmålet er når, og det vil tiden vise.