Leaf har fått en storebror; den elektriske varebilen e-NV200.
Leaf har fått en storebror; den elektriske varebilen e-NV200.

Elektrisk varebil fra Nissan

Nissan e-NV200 kombinerer de to prisbelønte modellene - Nissan LEAF og Nissan NV200, tidligere «World Car of the Year» og «International Van of the Year».

Publisert Sist oppdatert

 

Salget starter i Norge i september, og e-NV200 vil være tilgjengelig som varebil og femseter personbil. Bilen er i stor grad rettet mot bedrifter, men vil også appellere til private og større familier, ifølge Nissan. Rekkevidden til e-NV200 er oppgitt til inntil 170 km (NEDC standard).

80 hurtigladere i Norge

Batteriet kan lades over natten ved å bruke 10 eller 16 Ampere, eller man kan benytte 32 Ampere og redusere tiden til 4 timer, dersom man velger modellen med 6,6 kW lader. Med Chademo DC 50 kW hurtiglader kan man lade batteriet fra 0 til 80 % på 30 minutter. I Norge finnes det rundt 80 hurtigladere og det er forventet større utbygging i år, mens i Europa er det etablert flere enn 1000 offentlige Chademo hurtigladere.

- E-NV200 trer inn i et helt nytt markedssegment i forhold til Nissan LEAF, og vil bistå oss i fortsatt å lede den elektriske revolusjonen. Vi nøyde oss ikke med bare å konvertere NV200 til en elektrisk variant, men vi har virkelig redesignet bilen for å skape et produkt vi mener vil tilby noe unikt, sier Guillaume Carter, senior vice president for salg og markedsføring i Europa.

Varebilversjonen med sidehengsler.
Varebilversjonen med sidehengsler.

Forandret drivverk og karosseri

Selv om e-NV200 er basert på eksisterende NV200, har den likevel gjennomgått en full utvikling av Nissans ingeniører. Drivverket er blitt endret på flere viktige områder for å passe inn i den nye modellen, og det også er gjort endringer på karosseriet for å sørge for best mulig lastekapasitet. Varebilvarianten vil ha et lastevolum på 4,2 m 3 og kan frakte to europaller. Den har skyvedører på begge sider og stor åpning bak. En omfattende testperiode er gjennomført i samarbeid med flere firmaer som Fedex, Coca-Cola, DHL og Ikea. Tilbakemeldingen fra førere og flåteansvarlige er brukt for å fintune e-NV200 før start av serieproduksjon på Nissans største varebilfabrikk i Barcelona i Spania.