Pål Thomassen fra Cramo (t.v) sammen med Per Roos fra Hent og Cramos Morten Hansen.
Pål Thomassen fra Cramo (t.v) sammen med Per Roos fra Hent og Cramos Morten Hansen.

Cramo blir hovedleverandør til Fornebuporten

Cramo har signert en avtale med Hent AS om å bli hovedleverandør av utstyr i forbindelse med utbyggingen av Fornebuporten i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Fornebuporten er det største enkeltstående byggeprosjektet i Norge noensinne, og har en kostnadsramme på rundt tre milliarder kroner over tre år. Det er Aker som er byggherre, mens Hent AS er utbygger. Og nå har de altså inngått en samarbeidsavtale med Cramo for levering av byggmaskiner, varme og tørk, personløftere, byggheiser og rådgivningstjenester.

- Vi er veldig glade for å ha blitt valgt som leverandør til Fornebuporten, og dette er langt mer enn en ren leverandøravtale. Vi blir en viktig samarbeidspartner for alle som skal jobbe med prosjektet, og vi starter til og med vår egen avdeling på byggeplassen med to ansatte, forteller selger hos Cramo, Einar Olsen.

Cramos representanter ute på Fornebuporten vil bestå av en utleier, som blant annet skal ta seg av alt av papirarbeid og koordinering, tilby kurs og brukerveiledning og selge utstyr fra en liten butikk, samt en mekaniker som skal betjene egen maskinpark på byggeplassen.

- Vi har samarbeidet godt med Hent i flere år, og dette blir et av Cramos største prosjekter. Vi har sammen med Hent funnet de beste løsningene for hvordan vi kan samarbeide, og dette prosjektet understreker at Cramo først og fremst er en leverandør av løsninger, og ikke bare utstyr, sier administrerende direktør i Cramo Bent Nygren.

Flere store prosjekter

Cramos involvering i byggingen av Fornebuporten kommer i tillegg til flere andre store prosjekter som utleieselskapet er en del av om dagen. I Trondheim samarbeider Cramo med Hent om utbyggingen av et 40.000 m 2 stort hotell og konferansesenter på Lerkendal Stadion.

- I dette prosjektet har vi ansvaret for varme, tørk og miljø, og fokuserer på lavt energiforbruk. Hovedenergikildene er fjernvarme og propan, forteller avdelingsleder i Varme, Tørk og Miljø i Cramo, Pål Thomassen.

Det samme gjelder på det nye Clarion Hotel Tromsø, som skal bli et signalbygg i vannkanten på 13 etasjer. Her er hovedenergikildene fjernvarme og strøm.

- Akkurat som på Lerkendal er vi opptatt av å bruke såkalt grønn energi.

Cramo har også full inneklimakontroll under utbyggingen av det nye Kulturkvartalet i Bodø, som skal åpnes i november 2014.

- Kulturkvartalet er et spesielt bygg med mange forskjellige materialer som krever helt særskilt behandling. Dette er vi gode på i Cramo og vi sørger for riktige forhold for både avfuktning og varme, og vi gjør dette på en miljøvennlig måte, sier Thomassen.