Pon Equipment var først ute i Europa med nye Cat 988K blokkhandler som ble levert hos Lundhs AS.
Pon Equipment var først ute i Europa med nye Cat 988K blokkhandler som ble levert hos Lundhs AS.

Cat-salget «all time high»

Da Pon Equipment AS stenge dørene og gjorde klart til nyttårsfeiringen, var det med en god følelse.

Publisert Sist oppdatert

Med salg av 875 nye maskiner, og en omsetning på vel 2,15 milliarder kroner, kan Cat-importøren skrive to nye rekorder inn i protokollen.

- Vi passerte to-milliardersgrensen for en stund siden, og det har plusset på seg ytterligere mot årsskiftet. Samtidig var det godt å få bekreftet at salgsrekorden fra 2012 med 812 nye maskiner ble passert med god margin, sier markedsdirektør Espen Paulset.

- I fjor havnet vi med salg av 792 nye maskiner, hårfint under rekorden fra 2012.

Tungt inne med gravemaskiner

Det er særlig på gravemaskinsiden Pon har gjort det godt i 2014. Veksten er kommet i hele E-klasseserien fra 13-tonneren Cat 311 til 40-tonneren Cat 336.

- Vi har fokusert sterkt på E-serien, blant annet med aggressiv prissetting, noe som er blitt vel tatt imot av kundene. Tilbakespillene gir oss aksept for at E-seriemaskinene har god ytelse, høy komfort og et lavt drivstofforbruk. I tillegg er også god service et viktig bidrag til salgsresultatet, sier Paulseth.

- En klar tendens hos Pon er at stadig flere kunder ønsker kjøp med serviceavtaler. Godt over 3000 har hittil tegnet serviceavtale.

Klar for M-serie hjullastere

Paulseth ser også med glede på utviklingen av hjullasterprogrammet. K-serien fikk bra mottagelse, H-serien flyttet posisjonene ytterligere frem, og nå står M-serien med ytterligere oppgradering og lock-up for døren.

- Vi fikk kun levert noen M-serie maskiner i 2014, men kan glede oss til det vi står foran i 2015. Nå kommer flere av modellene, sier han.

Hva med markedet i 2015?

- Det er alltid vanskelig å spå om fremtiden, men en kjennsgjerning er at mange store prosjekter er igang og at en rekke nye prosjekter står for døren. Dersom ikke noe helt ekstraordinært skjer, tror jeg neppe det blir store avvik fra årets nivå i totalmarkedet. Muligens når vi ikke 4000 maskiner, men et salg som pendler rundt 3500 enheter, vil være tilfredsstillende. Spørsmålet om nedgang i boligbyggingen kan være det som kan forrykke bildet, mener Paulseth.