Alle omkomne fra samme firma

De tre som mistet livet i ulykken på Geilo jobbet alle i samme bedrift.

Publisert Sist oppdatert

Tre mennesker mistet livet i sprengningsulykken på Geilo onsdag. Ulykken skjedde trolig da en sprengladning gikk av ukontrollert i forbindelse med bygging av en jernbaneundergang øst for Geilo sentrum.

De tre som omkom jobbet alle i samme firma - Årstein Jensen Fjellsprengning AS.

«Det er med dyp sorg vi meddeler at vi har hatt en dødsulykke på et av våre anlegg på Geilo. De tre omkomne var ansatt hos vår underentreprenør Årstein Jensen Fjellsprengning AS», skriver entreprenøren T. Engene i en pressemelding.

«Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til de nærmeste pårørende. Det er viktig at ansatte og ledelse i de involverte firmaene står sammen i denne tunge tiden», skriver entreprenøren videre.

Årstein Jensen holder til på Kongsberg, og hadde i fjor 12 ansatte og en omsetning på nærmere 19 millioner kroner.

Pårørende varslet

Politiet har så langt ikke gått ut med navn på de omkomne, men vet med stor sikkerhet hvem de døde er. Alle pårørende er varslet, men de omkomnes identitet blir trolig ikke frigjort før over helgen, melder NTB.

Torsdag formiddag jobbet fortsatt en bombegruppe på stedet for å søke etter og rydde eksplosiver.

Operasjonsleder Lars Fallang i Nordre Buskerud politidistrikt sier at politiet frykter det fortsatt kan være udetonerte eksplosiver på stedet.

- Her kan vi ikke ta noen sjanser, sier Fallang til NTB.

Uten sikringsmatter

Eksplosjonen på Geilo gikk av før entreprenøren som forberedte sprengningen hadde rukket å legge sikringsmatter over sprengstoffet. Entreprenøren skal ha vært midt i arbeidet med å forberede en sprengning da eksplosjonen skjedde, derfor var ikke sikringsmattene på plass, skriver  Aftenposten.

De store sikringsmattene skal blant annet hindre steinsprut.

- De skal ha plassert sprengstoff i hullene som var blitt boret ned i fjellet. Jeg kjenner ikke til om de var helt ferdig med denne operasjonen da eksplosjonen skjedde, sier avdelingsdirektør Hans Jan Håkonsen i veiavdeling Buskerud i Statens vegvesen, ifølge BT.no.