Scania viser et bredt spekter av lastebiler på «Test & Drive», blant annet dumperbiler.
Scania viser et bredt spekter av lastebiler på «Test & Drive», blant annet dumperbiler.

10 år med «Test & Drive»

Norsk Scania AS feirer et aldri så lite 10-årsjubileum i år. Når årets «Test & Drive» går av stabelen på Hovenmoen Grus like ved E6 nord for Jessheim fra 25. mars til 10. april er det tiende gangen Scania inviterer kunder og andre lastebilinteresserte til sitt vår-arrangement.

Publisert Sist oppdatert

Som de senere årene er Volkswagen Nyttekjøretøy og Nasta AS samarbeidspartnere. Ideen bak dette er at særlig entreprenørkundene skal få alt servert på ett brett, lastebiler fra Scania, varebiler og pickup'er for anleggsmarkedet fra VW og Anleggsmaskiner fra Nasta.

Scania

Bilparken kommer til å ha et betydelig anleggspreg, men ikke bare. Blant annet vil det være utstilt en P250 skapbil og en R720 tungberger. Av biler som er tilgjengelig for prøvekjøring finner vi et utvalg lastebiler med den kraftigste rekkemotoren på 490 hk, samt hele programmet med V8-motorer, 520, 580 og 730 hk. Alt er selvsagt Euro 6. Flere av bilene er dumperbiler, hvor påbygg og hengere i stor utstrekning er levert av Istrail som er en betydelig påbyggleverandør til Scania. Det blir også mulig å stifte bekjentskap med flere Scania anleggstrekkere.

VW

Volkswagen stiller med Caddy, Transporter, Amarok og Crafter, alle med 4MOTION firehjulsdrift. For Amarok og Crafter blir det lagt opp en ekstra tøff terrengløype hvor profesjonelle instruktører vil bidra med verdifull rådgivning. Vi tipper at alle besøkende har en målsetning om en tur gjennom den løypa!

Nasta

Bell B30E er en av nyhetene hos Nasta.
Bell B30E er en av nyhetene hos Nasta.

Det helnorske familieselskapet med røtter tilbake til 1929 har vært importør av Hitachi anleggsmaskiner i mer enn 30 år. Selskapet vil ha med seg et utvalg av hjullastere og gravemaskiner til «Test & Drive». Hjullasteren ZW180-5 og hybridgraveren ZH 200 vil ha Norges-premiere under arrangementet.

Nasta importerer også Bell dumpere, og i år vil selskapet presentere den nye E-serien rammestyrte maskiner. En av dumperne er nyheten B30E. Maskinen har mange avanserte systemer, blant annet overvåkningssystemet .