Nå er det snart duket for å duket for å holde skadedyr unne tømmeret.
Nå er det snart duket for å duket for å holde skadedyr unne tømmeret.

- Ny duk holder skadedyr unna

Problemer med skadedyr i tømmer skal være historie med en spesialduk fra kjemibedriften Basf. Det hevder i hvert fall bedriften i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Den nye duken «Storanet» skal ifølge Basf være den første ikke-flytende teknologien for å holde insekter og annet unna avvirket tømmer. Den er innsatt med et middel mot insekter og er designet for å dekke over eller pakkes rundt tømmerlunner. 

- Med denne pioneraktige tilnærmingen er det sikkert at vi forandrer måten tømmer beskyttes på. De eneste produktene tilgjengelige på markedet i dag er flytende og må sprayes på. Med Storanet hjelper vi kundene våre å spare tid og penger, sier Thomas Zühlke, leder for skog i Europe Basf Crop Protection.

Den nye duken er tilgjengelig i Tyskland og Sveits. Senere i år blir det mulig å kjøpe Storanet hos forhandlere i Polen, Tsjekkia, Slovakia, Østerrike og Slovenia. Det er ingen lovnader for norske kunder hos Basf foreløpig, men dersom dette blir slik en hit som tyskerne skal ha det til må dette også komme til Norge om ikke lenge.