Svinesund Transportsenter.
Svinesund Transportsenter.

Svinesund Transportsenter har ny eier

HKP Eiendom Holding kjøper Svinesund Transportsenter.

Publisert Sist oppdatert

HKP Eiendom Holding AS kjøper Svinesund Transportsenter av Fredriksten Utvikling AS, Asak Eiendom AS og Kynningsrud Eiendom AS. HKP Eiendom Holding AS er 100% eid av Halden kommunale pensjonskasse.

Transportsenteret ble offisielt åpnet av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i juni 2017.

Kjøpet består av 38 mål ferdig opparbeidet eiendom med bygninger for spedisjon, truckdiesel, bensin, Deli de Luca, bilredning, dekkverksted og storbilvask.

Kjøpesummen er 148 mill. kroner basert på 100 prosent av aksjene. HKP Eiendom Holding AS overtar 109 av 120 aksjer. De resterende aksjene eies fortsatt av Fredriksten Utvikling AS. Overtagelsen skjedde 1. november 2017.

Styrelederen i Halden kommunale pensjonskasse og HKP Eiendom Holding AS, Otto S. Gøperød, uttaler at han er svært fornøyd med at de kan gjøre større investeringer lokalt og bidra til utvikling i Haldenregionen. Transportsenteret ved E6 er i et område i sterk utvikling.   

Vegvesenet har også kjøpt 22 mål av området, og 1. juli neste år åpnes døgnhvileplass med plass til 100 vogntog.

Da gjenstår 80 mål av hele Svinesundparken. Styreleder i Fredriksten Utvikling AS Harald Kynningsrud uttaler at de arbeider med flere interessante aktører, og at det forventes en avklaring i løpet av vinteren.