19 slike 793F tipptrucker skal bygges om til å bli autonome i løpet av 2019 hos gruveselskapet Rio Tinto i Australia. Foto: Caterpillar
19 slike 793F tipptrucker skal bygges om til å bli autonome i løpet av 2019 hos gruveselskapet Rio Tinto i Australia. Foto: Caterpillar

Kjøpte 19 selvkjørende Cat tipptrucker

Publisert

Caterpillar og Rio Tinto har signert en avtale om å bygge om 19 Cat 793F tipptrucker til å bli selvkjørende (autonome) i en gruve i Western Australia.

Caterpillar skal også installere Cat Command dataprogram for transport i den autonome tipptruck-flåten.

Full implementering i 2019

De første 793-ene blir ombygget i midten av 2018. Alle 19 skal være ferdige i løpet av 2019. Mellom ombyggingen og driftstart, skal både Caterpillar og Cat-forhandler Westrac ha en gjennomgang av systemene.

- Vi er takknemlige for muligheten til å arbeide sammen med Rio Tinto i innstalleringen av deres første selvkjørende transportsystem. Sammen med Westrac ser vi frem til å hjelpe Rio Tinto med å forbedre sine operasjoner med vår utprøvde teknologi, sier Jean Savage, Caterpillar vice president with responsibility for the Surface Mining & Technology Division.

Utnytter Minestar til fulle

Gruvesjef Chris Salisbury hos Rio Tinto er også godt fornøyd med avtalen:

- Vi er stolte over å ha samarbeidet med Caterpillar i 50 år og er spente på dette nye kapittelet i vår historie, sier han.

Det autonome systemet skal benytte hele spekteret i Caterpillars Minestar System; Comand, Terrain, Fleet, Detect og Health.