En omfattende utbygging av Ekebergbanen sto ferdig i 2017.
En omfattende utbygging av Ekebergbanen sto ferdig i 2017.

Styrker byggherremiljøet i Sporveien

Sporveien (Oslo kommune) står overfor en periode der entrepriser i milliardklassen skal utlyses.

Publisert

Nylig samlet Sporveiens nye utbyggingssjef, Hanna Rachel Broch, 80 prosjektmedarbeidere til «Utbyggingsdagen 2018» for å styrke eget byggherremiljø.

- Vi er i en spennende tid med mange store og omfangsrike prosjekter foran oss. Sporveien har allerede et sterkt byggherremiljø med mange dyktige mennesker, men det blir ekstra viktig å legge vekt på kompetansebygging og utvikling for å imøtekomme prosjektene på best mulig måte, sier Broch.

To milliarder kroner

Sporveien håndterer i 2018 et investeringsbudsjett på anslagsvis to milliarder kroner og opplever økt investeringsvilje som følge av befolkningsveksten.

Utbyggingssjefen forteller at Sporveien ruster seg for å kunne tilby økt kapasitet og mer kollektivtrafikk for pengene.

- Akkurat nå er vi i en fase hvor vi planlegger mange av prosjektene og kommer til å invitere til et leverandørmøte etter sommeren for å informere om kontraktene som kommer, sier Broch.

Hanna Rachel Broch startet opp i rollen som utbyggingssjef i Sporveien 1. januar 2018. Hun rapporterer til konserndirektør Per Magne Mathisen og inngår i ledergruppen.
Hanna Rachel Broch startet opp i rollen som utbyggingssjef i Sporveien 1. januar 2018. Hun rapporterer til konserndirektør Per Magne Mathisen og inngår i ledergruppen.

Blant utbyggingsprosjektene er utbygging av Holtet trikkebase og Grefsen verksted, arbeid med trikkeinfrastruktur, oppussing av T-banestasjonen på Helsfyr, utvikling av infrastruktur og byrom på Majorstuen og omtrent 70 andre infrastrukturprosjekter.

Utbyggingsprosjektene henger blant annet sammen med Trikkeprogrammet, som innebærer innkjøp av 87 nye trikker.

- For å være rustet for ta imot nye trikker må infrastruktur utbedres og vi må ha kapasitet til å parkere og vedlikeholde trikkene, sier Broch.

100-dagersplan

Selv har utbyggingssjefen lagt en tettpakket 100-dagersplan for sine første måneder i Sporveien, og er nå på dag 64.

- Sporveien har 3700 ansatte og jeg har brukt mye tid på å bli kjent med organisasjonen, målsetningene og utfordringene. Vi har et stort samfunnsansvar og det er helt nødvendig å få tilbakemeldinger fra egne ansatte og samarbeidspartnere for å kartlegge og styrke eget byggherremiljø, sier Broch.

Hanna Rachel Broch begynte i stillingen som utbyggingssjef i Sporveien 1. januar 2018. Hun har tidligere over 20 års erfaring som blant annet prosjektdirektør i Sweco og konserndirektør i Skanska.