NYHET: Engcon med slangeløst modulsystem og høyflødessvivel -gjør tiltrotatoren mer servicevennlig og tillater høyere oljefløde
NYHET: Engcon med slangeløst modulsystem og høyflødessvivel -gjør tiltrotatoren mer servicevennlig og tillater høyere oljefløde

Slangeløst fra Engcon

Engcon lanserer et slangeløst modulsystem og høyflødessvivel som gjør tiltrotatoren mer servicevennlig og tillater høyere oljefløde.

Publisert

Nyheten fra Engcon er en unik modulkonstruksjon der det automatiske oljekoblingssystemet EC-Oil og hydraulikktilkoblinger for gripekassetten GRD og feievalsen SWD kan ettermonteres helt uten slanger.

- Den slangefrie konstruksjonen gir en overlegen enkelhet og et «rent» redskapsfeste. Det blir svært lett å ettermontere Engcons automatiske oljekoblingssystem EC-Oil, da blokken skrus fast uten slangetrekking. Det er like lett å installere og ettermontere koblingene slangeløst til Engcons nye avtagbare og ettermonterbare gripekassett GRD og feievals SWD, skriver Engcon i en pressemelding.

200 l/min

Parallelt med utviklingen av det modulbygde redskapsfestet, har Engcon også utviklet en ny høyflødessvivel som tillater oljefløde på opptil 200l/min. Dette er mulig å oppnå gjennom at man direktemater hydraulfunksjonen uten å gå gjennom tiltrotatorens ventiler. Den nye høyflødessvivelen har en separat lekkoljeledning som gjør det mulig å kjøre lekkolje via tiltrotatoren.

– Denne utviklingen inngår i vår unike modulstrategi, der vi tilbyr et grunnprodukt der kundene enkelt kan legge til funksjoner i ettertid. Det er kort sagt gledelig at vi har lyktes så godt med noe vi en gang bare drømte om å gjøre. Dessuten eliminerer vi problemene med lekkasjer i slanger som beveger seg i redskapsfestet, sier utviklingssjef Fredrik Jonsson i Engcon Group.

Utviklet med kunder

Han sier konstruksjonen med det slangeløse modulsystemet er et prosjekt som er drevet frem sammen med tekniske konsulenter, sluttkunder og Engcons egen utviklingsavdeling.

– Den moderne teknologien med sikre redskapsfester, krav til mange ekstra funksjoner, automatisk oljetilkobling og høye gjennomstrømningsverdier gjør at redskapsfestene blir svært trange og krevende å vedlikeholde. Dette har tvunget oss til å tenke i helt nye baner, og for et par år siden satte vi oss ned og skisserte hvordan vi så for oss et servicevennlig og «rent» redskapsfeste under tiltrotatorene, sier Fredrik Jonsson.

Et av de viktigste kravene Engcon hadde, var at det måtte være lett å ettermontere EC-Oil, Engcons automatiske oljekoblingssystem som gjør at gravemaskinføreren ikke trenger å gå ut av førerhuset for å koble til hydrauliske redskaper.

– Vi begynte egentlig med å legge EC-Oil på tegnebrettet, og så tilpasset vi redskapsfestet og den slangeløse konstruksjonen slik at alt skulle passe så godt sammen som mulig og gi et redskapsfeste som var lett å vedlikeholde, sier Fredrik Jonsson.

I løpet av sommeren 2018 vil en førserie av Engcons modulbygde redskapsfester begynne å rulle ut fra fabrikken i Strömsund. Etter planen skal serieleveranse av størrelsen QSD60 (S60) & QSD70 (S70) starte høsten 2018, og deretter vil det bli presentert ytterligere størrelser.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS