UTVIDER: Fra årsskiftet 2019 vil seks mindre Pichon minihjullastere inngå i Mecalac-rangen.
UTVIDER: Fra årsskiftet 2019 vil seks mindre Pichon minihjullastere inngå i Mecalac-rangen.

Mecalac skal produsere Pichon hjullastere

Franske Mecalac Group har inngått avtale med franske Pichon om å overta produksjonen av selskapets små hjullasterserie. I alt dreier det seg om seks modeller som er utstyrt med motorer fra 26 – 75 hk.

Publisert

Mecalac har hovedkvarter i Annecu, Haute-Savoie i Frankrike, men smålasterne fra Pichon skal produseres ved datterselskapet Mecalac Baumaskinen i Tyskland sammen med de større hjullasterne fra Mecalac.

Pichon som har hovedkvarter i Brittany i Frankrike, er spesialist på produksjon av maskiner og utstyr til landbruket. Etter at Mecalac nå tar over selskapets små hjullastere vil Pichon fortsette produksjonen av blant annet gjødselspredere. Avtalen med Mecalac innebærer også at Pichon får hjullasterne i egne farger for salg i landbruksmarkedet.

Når det gjelder Mecalac vil de nye smålasterne supplere selskapets øvrige hjullastere. De før Mecalac-farger og vil bli markedsført gjennom den franske produsentens verdensomspennende distribusjonsnett.

Avtalen trer i frakt fra 1. januar 2019, og i mellomtiden vil motorene være oppgradert til Steg 5. Med denne avtalen blir Mecalac en av verdens største produsenter av små og kompakte hjullastere i Markedet. Etter fra AT.no kjenner til er selskapet fortsatt uten distributør i Norge, men med denne utvidelsen vil vi tro Mecalac vil representere et attraktivt merke i Norge.