Terje Lien fortsetter med Liugong-salg i nytt selskap, etter at Hako Maskin gikk konkurs.
Terje Lien fortsetter med Liugong-salg i nytt selskap, etter at Hako Maskin gikk konkurs.

Lien fortsetter med Liugong

Import og salg av Liugongs anleggsmaskiner i Norge vil nå skje gjennom selskapet Ringerike Maskinsalg AS.

Publisert

Dette er klart etter at selskapet har kjøpt delelageret av bostyret etter konkursen i Hako Maskin AS.

Eier av Ringerike Maskinsalg AS er Terje Lien, og selskapet holder til samme sted som Hako Maskin. Selskapet het tidligere Granitt&Fliser AS, har vært drevet siden 2006 og navneskiftet til Ringerike Maskinsalg AS skjedde i fjor. Ringerike Maskinsalg AS har overtatt hele bygget.

Les også: Hako Maskin er konkurs

Virksomheten i dette selskapet har vært knyttet til salg av Ringerike-sandstein og granittprodukter for hus og hage. I tillegg er det utført gravearbeid for anlegg og hage. Nå kommer det i tillegg også delesalg og service på maskiner og utstyr.

– Vi har et stort lager av granitt som kommer til å bli solgt ut, men vi kommer til å fortsette med produktene Ringeriks-sandstein, sier Anita Lien.

Delelager og service

Eksisterende eiere av Liugong maskiner som tidligere er levert av Hako Maskin AS, vil fremover bli ivaretatt av Ringerike Maskinsalg AS heter det i en melding fra selskapet. Deletilgang og service opprettholdes og blir ivaretatt fra verkstedet i Hønefoss.

Når det gjelder lagerlokasjon vil den som tidligere i hovedsak ligge hos Liugong-fabrikken i Polen og Holland, men verkstedmekanikere og deleansvarlig vil være lokalisert på Hensmoen-Hønefoss.

Tidligere produkter i Hako Maskin AS

Når det gjelder tidligere produkter i Hako Maskin er det klart at Traasdahl AS har overtatt agenturene på Hako (Giant) slaghammere, Hako gripere og Tecpac vibroplater i Norge.

– Foreløpig er det ikke klart med øvrige produkter som JPM hengere, og derfor har vi valgt å ikke omtale disse, sier Anita Lien.