NY: I seks år har Simen Berge (21) drevet for seg selv. 8-tonneren fra Hitachi som han fikk i mai 2018, er den første splitter nye maskinen han har kjøpt.
NY: I seks år har Simen Berge (21) drevet for seg selv. 8-tonneren fra Hitachi som han fikk i mai 2018, er den første splitter nye maskinen han har kjøpt.

Gründer med ambisjoner

OSLO (AT.no): Simen Berge (21) startet Berge Bygde­service i farens navn da han var 16 år. Nå har han kjøpt sin første nye gravemaskin.

Publisert

Det hele startet med snøbrøyting med traktor hjemme på Fetsund. Interessen fant han selv. Nå har han flere anleggsmaskiner og en mann i arbeid. Målet er å fortsette veksten.

Han gjør jobber både for det offentlige, bedrifter og privatpersoner. Denne kombinasjonen mellom ikke for store og samtidig varierte jobber, er det Simen Berge liker aller best.

Våren 2018 fikk han levert en ny Hitachi ZX85US på 8-tonn. Den erstattet en eldre Cat av samme størrelse. I tillegg har han en 5,5-tonns Cat gravemaskin og en liten hjullaster. Sammen med traktor og krokbil gir det fleksibilitet til å kunne løse de fleste typer oppdrag som ikke er for store.

Vekst

KOLLEGAER: Simen Berge (til venstre) har inntil videre bare Daniel Kielberg som ansatt. Målet er at de skal bli flere.
KOLLEGAER: Simen Berge (til venstre) har inntil videre bare Daniel Kielberg som ansatt. Målet er at de skal bli flere.

Simen Berge har ambisjoner om å vokse. Veksten vil han skal komme på flere oppdrag og ansatte, ikke på stadig større maskiner.

- Jeg er faktisk ikke sikker på hva jeg skulle bruke en 20-tonner til, sier han og flirer.

Jobbene han gjør, er både som innleid hos andre entreprenør og direkte fra sluttkunder. Felles for jobbene er at det ofte ikke er de største volumene som skal graves vekk eller legges tilbake. Og som regel er det trangt om plassen. For kunden betyr det mye å få oppgaven løst.

Fornøyd

Mange av jobbene han har fått hos private kunder, er hos naboer og bekjente av folk han har vært og jobbet hos tidlig ere. Praten over gjerdet har gitt mange nye oppdrag. Det ser Simen Berge på som et direkte kompliment.

- Vi prøver å gjøre en så god jobb som mulig, og også gjøre det lille ekstra for kundene våre, sier Simen Berge.

FLEKSIBEL: Med egen krokbil eller traktor er det enkelt å flytte utstyr.
FLEKSIBEL: Med egen krokbil eller traktor er det enkelt å flytte utstyr.

Samtidig er han opptatt av å følge klokka. Har man avtalt mandag klokka 8, så er det det som gjelder.

Fleksible

A&T møter Berge og hans kompanjong Daniel Kielberg ute på en anleggsplass ved en barnehage Oslo kommune bygger. Der er de leid inn av entreprenøren som har gravejobben. Jobben er real og kan løses i løpet av ikke for mange timer.

- Den uken her har vi flyttet mellom fem forskjellige jobber. Det var først nå i vinter jeg kjøpte lastebil. Men på kortere avstander er det vel så enkelt og smidig å komme frem med traktor og henger, sier Berge.

Nytt utstyr

Han har fagbrev som landbruksmekaniker, og mye av vedlikeholdet og reparasjonene som er nødvendig, kan han gjøre selv. På tross av det er han opptatt av å ha en så ny maskinpark som mulig, både for mindre ståtid og inntrykket kundene skal sitte igjen med når Berge Bygdeservice kommer.

Det er en av grunnene til at han vurderer å bytte den fem år gamle 5,5-tonneren i en ny maskin etter hvert. Motargumentet er at det er 8-tonneren som brukes desidert nest.

Fortsatt snø

Som nevnt var det interessen for snøbrøyting som var den direkte årsaken til at Simen Berge startet firmaet. Som 16-åring var han for ung til å stå oppført i Brønnøysund- registrene selv. Derfor var det pappa som måtte stå ansvarlig de første årene.

Fortsatt har han brøyting for Fetsund kommune. Sist vinter gikk både traktoren og hjullasteren med brøyteutstyr. På grunn av en forestående kommunesammenslåing har kommunen bare tildelt brøytingen for én sesong til i denne omgang.