Betongfundament av type som skal bygges i Guleslettene vindpark.
Betongfundament av type som skal bygges i Guleslettene vindpark.

NCC signerte vindkraftkontrakt

NCC har inngått avtale med Stangeland Maskin.

Publisert

NCC skal bygge betongfundamenter og servicebygg til Guleslettene vindpark i Sogn og Fjordane.

- Dette er en anleggsjobb som passer godt inn i vår prosjektportefølje, og som vi ser frem til å starte opp med, sier prosjektleder Tore O. Årberg i NCC Infrastructure Civil West.

Det er NCC i Florø som skal bygge betongfundamentene til vindparkens 47 vindturbiner, som skal bygges over et fire mil langt område i Flora og Bremanger kommuner, like nord for Florø by.

- Det er et anleggsområde med ca. 40 km avstand fra første til siste betongfundament. Det er også høye toleransekrav samt krav til presisjon for byggingen av hvert enkelt fundament, forteller Årberg.

Lokale materialer

Hver vindgenerator vil ha en navhøyde på 90 meter og en rotordiameter på 136 meter.  

- I all hovedsak kommer vi til å bruke lokale materialer som betong. Fundamentene består mye av stålringer som skal støpes inn, sier Årberg.

Selskapet Peikko Norge AS er totalleverandør på alt stål og fjellanker til fundamentene.

Byggingen av et servicebygg på vindparkområdet, samt en 50 kvadratmeter turhytte for områdets turbrukere, hører også inn under kontrakten som nylig ble signert av partene. 

Stangeland Maskin i Stavanger har totalentreprisen i vindkraftprosjektet Guleslettene som totalt er på nær 400 millioner kroner. De har startet riggingen av anleggsområdet samt bygging av veier og plasser, mens NCC beregner oppstart av sine arbeider på stedet i mars 2019 - med planlagt ferdigstillelse ved utgangen av samme år.

- Våre anleggsarbeider starter opp når veier og nødvendig infrastruktur inn til området er etablert, sier Årberg.

Selve vindturbinene blir installert våren 2020.