Styreleder Øyvind Engelstad delte ut årets gullfeisel til Albert Kristian Hæhre under Fjellsprengningsdagen 2018s middag.
Styreleder Øyvind Engelstad delte ut årets gullfeisel til Albert Kristian Hæhre under Fjellsprengningsdagen 2018s middag.

Gullfeisel til Albert Kr. Hæhre

OSLO (AT.no): - Denne så jeg ikke komme, sier Hæhre.

Publisert

Tradisjonen tro, ble det delt ut en gullfeisel i forbindelse med den årlige Fjellsprengningsdagen i Oslo. Vanligvis deles den ut ved åpningen av dagen. Men på 2018-utgaven av dagen, 22. november på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo, skjedde utdelingen under middagen på kvelden.

Grunnen var at den uvitende og travle mottakeren ikke var tilstede tidligere på dagen. Og det er vel ikke mange i bransjen som ikke vet hvem årets gullfeisel-mottaker er: Albert Kristian Hæhre.

- Tusen takk alle sammen. Dette ble spesielt. Denne så jeg ikke komme. Det er drøyt 45 år siden jeg fikk mitt sprengningssertifikat og det er en utrolig flott bransje. Dette har vært livet mitt, og jeg har ikke tenkt til å gi meg med det første. Bare så det er sagt, sa Albert K. Hæhre etter å ha mottatt hederen fra styreleder Øyvind Engelstad i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk.

- Har bokstavelig talt flyttet fjell

Før navnet på vinneren ble avslørt, leste Engelstad opp følgende karakteristikk av mottakeren:

- Kandidaten til årets gullfeisel har bokstavelig talt flyttet fjell, mange faste kubikk har det blitt gjennom årenes løp. Kandidaten er kjent i miljøet, som en real type, ofte med et smil på lur. Kandidaten er videre kjent for å kunne samarbeide på tvers og med mange ulike organisasjoner. Kandidaten skal ha ros for å være særdeles flink til å ta vare på lærlingene i bransjen vår. Albert K. Hæhre har realskolen i bunnen og har bygget opp sin egen virksomhet. Det startet så smått for over 40 år siden med en beltegående bormaskin.

Siden har det blitt ganske mange nye maskiner av ulike slag. Kandidaten investerer raskt i nytt og mer effektivt utstyr. Utstyret ser vi gjerne sirlig plassert ved siden av hverandre, hvis man passerer et av kandidatens prosjekt i en friperiode.